Stor overraskelse: Land trækker sig fra Eurovision

Landet har trukket sig fra Eurovision, og kommer derfor ikke til at deltage i 2024-udgaven af den populære begivenhed.

Mest læste i dag

Der har på det seneste været rygter om, at landet ville trække sig fra Eurovision i 2024. Torsdag er der endelig blevet truffet en beslutning omkring dette, hvilket har betydet, at Rumænien ikke kommer til at deltage.

Ifølge den nationale tv-station TVR er der blevet afholdt en generalforsamling i bestyrelsen. Efterfølgende er der blevet udsendt en pressemeddelelse til den rumænske presse.

Der er også blevet meldt ud om, hvorfor det ikke er muligt for landet at være en del af Eurovision i år. I pressemeddelelsen bliver det angivet, at den primære årsag er 'økonomiske begrænsninger'.

I slutningen er 2023 modtog Rumænien en udsættelse fra EBU med hensyn til at give svar på deres deltagelse i Eurovision. På det tidspunkt havde de ikke betalt for deltagelse, inden den oprindelige deadline.

TVR fik dog en mulighed for at genoverveje deres deltagelse, men nu er det blevet besluttet, at det ikke kommer til at ske. I alt deltog 13 medlemmer af bestyrelsen, som alle har stemt om, hvorvidt TVR skulle betale eller ej.

"Økonomiske begrænsninger og ønsket om at repræsentere Rumænien på højt niveau er årsagerne til, at bestyrelsen har besluttet, at TVR ikke vil deltage i dette års Eurovision Song Contest (ESC)," lyder det i pressemeddelelsen.

"Beslutningen blev truffet på dagens møde, den 25. januar, med 5 stemmer 'for'. 4 'blankt' og 4 'imod'."

"Samme dag godkendte bestyrelsen budgettet for SRTv (Romanian Television Society) i 2024, som ikke indeholder tilstrækkelige midler til at garantere Rumæniens deltagelse i overensstemmelse med de stadig højere standarder for den internationale konkurrence."

Eurovision 2024 bliver afholdt i Malmø i Sverige, da deres repræsentant vandt den seneste udgave af konkurrencen. Gennem årene har flere lande besluttet ikke at deltage. Det omfatter blandt andet Ungarn, Tyrkiet, Bulgarien, Montenegro, Slovakiet, Bosnien-Hercegovina og Nordmakedonien.

Anbefalet til dig