De fleste af os gør det uden at tænke over det: Efter aftensmaden pakker du dine rester i et stykke alufolie og sætter det i køleskabet. Men før du rækker ud efter rullen næste gang, så bør du nok tænke dig om en ekstra gang.
Folie fanger varmen og skaber ikke en lufttæt forsegling på den måde, som andre indpakninger og beholdere kan. Det betyder, at resterne i dit køleskab kan være farlige. Nogle af de bakterier, der kan forårsage fødevarebårne sygdomme, såsom salmonella og Staphylococcus aureus, kan formere sig hurtigt, når de udsættes for ilt. Det skriver Mashed.
Selvom rester typisk kun er gode i et par dage, er der nogle rester i dit køleskab, der er farligere end andre. Heldigvis er der masser af bedre muligheder for at holde dem gode og lækre, indtil det er tid til at nyde dem igen.
Derfor du skal bruge lufttætte glasbeholdere i stedet for folie
Fordi folie kan gøre mere skade end gavn på dine rester, bør du overveje andre muligheder, når det er tid til at gemme aftenens middag til morgendagens frokost.
En tæt forsegling med plastikfolie er et alternativ til at holde patogener ude - og her er en chokerende twist: Hvis du smider din aluminiumsfolie ud efter én brug i stedet for at genbruge den, kan plastikfolie endda være mere miljøvenlig end folie.
At fremstille plastfolie giver nemlig færre emissioner og bruger mindre energi end at producere ny folie.
Men den bedste mulighed - for både fødevaresikkerhed og planeten - er at undgå engangsindpakninger og bruge mere bæredygtige beholdere i stedet.
Når det kommer til at holde dine madrester gode, skal du række ud efter en lufttæt, flad glasbeholder, så maden afkøles hurtigt og har minimal kontakt med miljøet.