Tanya sætter verdensrekord: De er 33 centimeter lange

Af: Ida Hansson

|

27/12/2022

Foto: YouTube
Foto: YouTube
Tanya kæmper med at finde sko i sin størrelse.

Mest læste i dag

Amerikanske Tanya Herbert har verdens største fødder på en levende person med en højre fod, der måler 33,1 cm og en venstre fod, der måler 32,5 cm.

Tanyas mål betyder, at hendes skostørrelse er en amerikansk damestørrelse 18, hvilket svarer til en dansk størrelse 52. 

Det er dog ikke kun Tanyas fødder, der er lange - Tanya er nemlig 210 høj. Det er kun tre centimeter kortere end den højeste kvinde, der lever, Türkiyes Rumeysa Gelgi. Det skriver Guinness Rekordbog.

Som du kan forestille dig, har skoshopping altid været en kamp for Tanya, med online-forretninger som hendes eneste levedygtige mulighed.

Tanya fra Houston, Texas, har altid været meget højere og haft meget større fødder end sine jævnaldrende – faktisk havde hendes fødder på gymnasiet nået den rekordstore størrelse, de er i dag.

"Da jeg voksede op, var jeg altid den højeste. Min mor var 196 cm, og min far er 193 cm, så jeg havde intet andet valg end at være høj," fortalte Tanya.

Heldigvis følte hun sig altid sikker i sin højde.

"Jeg kan aldrig huske, at jeg blev mobbet eller noget i den stil for min højde. Mine venner tog sig faktisk rigtig godt af mig for at sikre, at jeg blev elsket og holdt af," sagde Tanya.

Foto: YouTube

Hun husker, at de eneste mennesker, der ikke kunne lide hendes opvækst, var sportstrænere, på grund af hendes fuldstændige uinteresse i enhver sport.

"Trænerne har altid ønsket, at jeg skulle spille basketball eller sådan noget, men jeg var altid mere fokuseret på min uddannelse," tilføjede Tanya.

Tanya håber, at hendes historie får skofabrikanterne til at være mere inkluderende ved at lave et større udvalg af størrelser og tilbyde mere tilpassede og overkommelige muligheder for kvinder.

Anbefalet til dig