'Tinder' lancerer vild funktion

10/3/22 07:25

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Du kommer dating-appen 'Tinder' med et helt nyt tiltag.

I den verden vi lever i i dag, er 'Tinder-dating' nok ikke et ukendt begreb for mange af os. I hvert fald ikke hos den yngre del af befolkningen.

På 'Tinder' bliver man præsenteret for en masse mennesker - det kan være udelukkende kvinder, udelukkende mænd eller begge køn. Efterfølgende 'swiper' man til højre på den man er interesseret i, og til venstre, hvis man ikke er interesseret. 

Hvis begge parter 'swiper' til højre på hinanden, ja, så er der et såkaldt 'match'.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ny sikkerhedsfunktion

Nu har non-profit organisationen Garbo indgået et samarbejde med moderselskabet til ‘Tinder’, Match Group. Garbo vil gøre det muligt for brugerne, at lavet et baggrundstjek, på personen som man får et ‘match’ med.

Med Garbo,kan brugere, ved hjælp af at udfylde grundlæggende oplysninger om modparten, kunne tjekke oplysning om sit ‘match’ baggrund.

Gabo udtaler, at man typisk kun har brug for sit ‘match’ fornavn og telefonnummer, for at komme igang. Lykkes det ikke Garbo at finde unik information, vil man blive bedt om at opgive flere oplysninger, såsom alder.

Hvis så den information, som Garbo finder frem til, indikerer at ‘matchet’ har en fortid med for eksempel vold, vil den anden ‘Tinder’-bruger blive opfordret til, at tilbagerapportere dette til ‘Tinder’.

Virksomheden har fortalt, at de vil fjerne alle konti, der er blevet rapporteret for voldelige forbrydelser på tværs af alle personens datings-apps, i henhold til dets eksisterende politikker. Det skriver TechCrunsh.

Match Group har udtalt, at de vil tilbyde amerikanske Tinder-brugere 500.000 gratis søgninger i Garbo. Herefter vil prisen være 2,5 dollars (17 danske kroner), plus et gebyr for at lave sådan et baggrundstjek.

Eksperter advarer dog om, at denne baggrundstjek ikke er helt entydig.

“Mange hvide seksualforbrydere har ikke en plet på straffeattesten, mens mange sorte personer har en straffeattest, der er misvisende eller uretfærdig,” siger professor i strafferet Sarah Lageson. Det skriver ITwatch.dk