Tre bestsellerforfattere går sammen om nyt krimikoncept: Ni afsnit udgives på Facebookside

24/03/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Bøger på en ny måde. Morten Remar og Brødrene Garmark præsenterer et nyt koncept. Foto: Forfatterne
Tre bestsellerforfattere er gået sammen om en ny krimiserie, der skal udkomme løbende på deres fælles Facebook-side.

Mest læste i dag

Det drejer sig om Brødrene Garmark, der sammen har skrevet de anmelderroste spændingsromaner, Rakelsminde og Love City, og Morten Remar, der har fået store læsertal for Original-serien om Jacob Fink, der sidste år blev udgivet hos Mofibo.

"Konceptet er delt op i forskellige drabssager, der hver har ni episoder," fortæller en af idémændene bag serien, David Garmark. "Det bliver en føljeton, hvor der hver dag efter premieren bliver lagt et nyt afsnit op. Afsnittet bliver oplæst og filmet af den forfatter, der har skrevet afsnittet. På den måde er hver sag en komprimeret historie, der hurtigt opklares. Også in real time, på ni dage." David Garmark har uden bror Stephan skrevet en række bøger, hvor den seneste 'Sort arv' lige har fået premiere. Serien om Max Munk har fået fremragende anmeldelser og er blevet læst flittigt på diverse streamingplatforme.

Dirk Hoffmeyer er hovedpersonen i en ny krimiserie, som i øjeblikket kun er planlagt som online Facebook-serie. 

Stephan Garmark står bag de hårdkogte Aarhus-krimier om den tidligere soldat og nu dusørjæger Chris Rantzau Cortes. Indtil videre er der udkommet to bøger i serien, der af mange bloggere bliver fremhævet som helt eminent. "Vi har planlagt en hel serie med vores hovedperson Dirk Hoffmeyer, der i daglig tale bare kaldes Hoff," fortæller Stephan. "Hoff er drabsefterforsker ved Nordjyllands politi og er en pragmatisk, skarp efterforsker med knastør humor. Han flankeres af sin assistent den pensionsklare Jørgen. Sammen skal de opklare drabssager i det Nordjyske. Serien starter i Hirtshals, hvor en ung kvindelig matros har mistet livet."

Den sidste forfatter i trekløveret er Morten Remar, som står bag en af sidste års mest populære Originals hos Mofibo. Serien handler om den arbejdsløse journalist Jakob Fink. Der kommer sandsynligvis en sæson mere i den populære serie. Lige nu har Morten Remar dog allieret sig med Brødrene Garmark. "Måske ender vores samarbejde med en reel udgivelse på et tidspunkt," siger Morten Remar. "I hvert fald får den første sag verdenspremiere på vores fælles Facebookside allerede fredag den 3. april klokken 20.00. Hver dag kan læserne følge med i et nyt afsnit helt frem til den 11. april, hvor sidste del af føljetonen lægges online."

Du kan følge det ambitiøse projekt på Facebook her.

 

 

Anbefalet til dig