Tricktyve elsker sommer: Her er 6 råd til, hvordan du undgår tricktyve

22/6/22 10:15

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Hold på hat, pung og briller.

Sommerferien står for døren, og det samme gør sommerens mange festivaler, og for rigtig mange bliver det den første gang i flere år, at festivalteltet skal luftes. Så hvad er godt at huske, inden man for alvor danser ud i den danske sommer?  

”Først og fremmest skal man huske, at festival ikke er en gallamiddag, så lad dine dyre smykker, tasker og elektronikparken blive hjemme. Din indboforsikring vil sandsynligvis kun dække simpelt tyveri, og det indbefatter ikke smykker eller kontanter, så er det meget ærgerligt at miste dem på en festival, for det dækker forsikringen ikke,” siger Anne Mette Kirkegaard, skadechef i LB Forsikring en pressemeddelelse.

På teltpladsen er der også flere ting, man skal huske både for at passe på sine ting, og for at forsikringen dækker.

Er du en af de heldige, der har fået en campinghytte, så gælder samme regler, som hvis man befinder sig i sit hjem. Hvis der sker indbrudstyveri, skal det vurderes, om hytten var forsvarligt aflåst. Er hytten ikke forsvarligt aflåst, bliver der kun dækket som simpelt tyveri. Det vil sige, der ikke er dækning for smykker og kontanter mm.

”Så er der dem, der tager campingvogne med på festival. Her gælder faktisk samme regler som med telt. Stiller du campingvognen et par dage før, du dukker op på festivalen, dækker indboforsikringen ikke, før du er der. Den skal være låst, og du skal ikke kunne se elektronik ligge fremme,” siger Anne Mette Kirkegaard og fortsætter:

”En festival skal være sjov, fest og musik, så mit bedste råd er egentlig at tage så lidt med af værdi som muligt, så du ikke skal gå og bekymre dig. Når der er lange nætter og alkohol involveret, kan man både blive et let offer for tyveri, men man kan også komme til at glemme eller forlægge sine ting, så tag glad af sted med det mest nødvendige, og hjælp hinanden i lejren med at huske at låse teltene og gemme evt. værdier.”

Gode råd:

Meld altid tyveri og indbrud til politiet.

Lad smykker og andre værdier blive hjemme

Du skal opholde dig på festivalpladsen i løbet af dagen og overnatte i teltet/campingvognen, hvis forsikringen skal dække.

Teltet skal være lukket og låst (fx med hængelås), når du går fra det.

Mobiltelefoner, computere og kameraer må ikke ligge synligt fremme, når du går fra teltet eller campingvognen.

Tjek din forsikring inden du tager afsted.