Umut Sakarya melder ud: Det er slut

Af: Ida Hansson

|

04/01/2023

Foto: Anthon Unger/Her&nu/Ritzau Scanpix
Foto: Anthon Unger/Her&nu/Ritzau Scanpix
Nu fortæller kokken, at det er slut.

Mest læste i dag

"Guldkroen og Guldgrillen lukker." Sådan indleder kokken Umut Sakarya sit opslag på instagram. 

Det kommer som en kæmpe overraskelse for alle, da det de seneste år er gået rigtig godt for han restauranter Guldkroen og Guldgrillen.

"Jeg har tænkt meget over, hvordan denne besked bedste skulle fortælles, men måske burde jeg bare starte med at rive plasteret af: Jeg har valgt at lukke Guldkroen og Guldgrillen fra dags dato. Det er en beslutning, jeg har taget for et godt stykke tid siden, men det er først nu, jeg kan sige det til jeg," skriver Umut på Instagram og fortsætter:

"Noget af det jeg er allermest stolt af er, at jeg altid har været mig selv, og at alt det, jeg har skabt har været en direkte afspejling heraf. Jeg tror, at mine restauranter er blevet succeser, netop fordi jeg har lagt hele min krop og sjæl i dem- jeg har været mine restauranter og mine restauranter har været mig."

Kokken fortsætter med at fortælle, at han har de seneste måneder har følte en større- og større distance mellem sig selv og sine restauranter.

Han følte ikke, at hun kunne leve op til den forventning, som gæsterne regnede med at møde, når de mødte Umut. Han følte, at det ikke længere var autentisk, og det har været drivkraften bag beslutningen.

Det er ikke kun sørgelig ord, som den nu tidligere restaurantejer dele. Han løfter nemlig også sløret for, hvad han har i støbeskeen for fremtiden.

"Jeg glæder mig helt enormt til at dele alle fremtidens projekter med jer: Meget mere tv og YouTube, flere kogebøger, private dining arrangementer og pop-up restauranter i alverdens forskellige genre. Kreativt konsulentarbejde, konceptudvikling, foredrag og videreformidling af alt, jeg har lært. både på godt og ondt i løbet af min tid som restauratør," skriver han i et af de sidste slide på sin instagram.

Anbefalet til dig