‘Vild med Dans’-stjerne med trist afsløring: "Det var helt skrækkeligt at være i"

Af: Ida Hansson

|

03/02/2023

Underholdning
Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix
Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix
Den altid glade og smilende danser kommer nu med en ikke så opløftende afsløring.

Mest læste i dag

Mon ikke Malene Østergaard stadig har svært ved at få armene ned efter triumfen i ‘Vild med Dans’, da hun dansede sig til sejren sammen med skuespilleren Caspar Phillipson. 

Men Malene Østergaard har i den grad også stiftet bekendtskab med bagsiden af dansebranchen. 

Det afslører hun i et hudløst ærligt interview med magasinet alt.dk, hvor hun fortæller om en branche, der både bar præg af både fysisk og psykisk vold. 

Til ‘Alt for damerne’ lægger hun ikke skjul på, hvordan hun i en alder af 16-17 år rejste til Italien og Hongkong for at danse - og mødte en hård kultur, hvor man måtte makke ret, hvis man ville danse sig til tops. 

Hårdheden kom blandt andet til udtryk fra både dansepartnere og -trænere. 

“Jeg fik aldrig selv sagt fra, fordi jeg altid har været en lidt stille og forsigtig pige. Jeg blev selvfølgelig ked af det og påvirket. Det var helt skrækkeligt at være i, lyder det fra Malene Østergaard til magasinet. 

Især efter, at hun er blevet mor, har Malene Østergaard haft fokus på sin egen mentale sundhed, fortæller hun videre. 

“Det har været meget vigtigt for mig at være en god mor, og for at jeg kan være det, er jeg nødt til også selv at have det godt. Derfor har jeg måttet konfrontere mig selv med nogle af de skeletter, som jeg ikke har snakket med i mange år, forklarer Malene Østergaard, som blandt andet har brugt meditation, yoga og samtale til at løsne op for traumerne fra tidligt i dansekarrieren. 

Malene Østergaard har blandt andet vundet VM i latin showdance samt to US Open. 

I "Vild med dans" har hun udover Caspar Phillipsen blandt andre danset med håndboldspillerne Lars Rasmussen og Lars Krogh Jeppesen. 

Anbefalet til dig