Viral video fra coronauniversitet: Sådan undgår du omikron

27/12/21 10:12

Per Broch

Screenshot fra video. Se den nede i teksten :)
Johns Hopkins University er mest kendte for deres statistik omhandlende corona, og deres tal bliver hver dag gennemgået af millioner, der gerne vil følge med i udviklingen af coronapandemien. Det er dog ikke alt, der deles fra deres side, der skal tages lige seriøs.

Før jul delte den ellers så seriøse organisation en lille julevideo på Twitter. Videoen er i skrivende øjeblik blevet set næsten tre millioner gange, og har udviklet sig til et reelt viralt hit.

Videoen benytter sig af et klip fra den populære julefilm Alene Hjemme fra 1990, hvor to halvdumme forbrydere forsøger at bryde ind i et hus, der bliver bravt forsvaret af den lille dreng Kevin.

Det er netop en af de ikoniske scenere fra filmen, der er blevet brugt som et billede på, hvad vaccine og boostervaccine kan gøre ved både Delta og Omikron-varianterne. Og budskabet har tilsyneladende vundet genklang med mange delinger og millioner af visninger.

I opslaget skriver Johns Hopkins: "Det her er min krop, og jeg skal forsvare den," hvilket er det samme som Kevin sagde om sit hus i den populære julefilm. Se filmen herunder, og del så lige oplevelsen med dine bekendte. De skal da også have et godt grin og en lille reminder på, at vaccine og boostervaccinen er et af vores bedste våben mod alvorlig sygdom efter covid19-smitte.

Hav en god jul og et godt nytår, og husk at se filmen, som rent faktisk stadig er underholdende nu mere end 30 år efter den første gang blev vist.