Finalerne i årets skolefodboldturnering skal formentlig spilles i Vejle

Af: Helge Rahbek

|

01/02/2019

Vejle Stadion danner med stor sandsynlighed rammen om finalerne i den traditionsrige skolefodboldturnering, som før i tiden altid blev spillet i Parken i København.

Lige nu læser andre også

Dansk Boldspil Union har tilbudt Vejle Boldklub, at de kan få lov til at arrangere finalerne i årets Ekstra Bladets Skolefodboldturnering, som spilles den 25. april. Det vil Vejle Boldklub gerne, så derfor har de tilbudt kommunen at blive medarrangør og ansøgt om et tilskud på 40.000 kroner. Forvaltningen har indstillet at beløbet bliver bevilliget. Dog skal det endelig besluttes af politikerne i Kultur- og Idrætsudvalget på tirsdag.

”Det er jo Vejle Kommunes stadion, så de skal selvfølgelig nikke ja, men som udgangspunkt tror vi da, at de er positive,” siger administrationschef i Vejle Boldklub, Helle Thychosen

I en lang årrække blev finalen altid spillet i Parken i København og vist på TV2. Mange kendte spillere har også gennem tiden spillet med i turneringen; eksempelvis har både Christian Eriksen, Daniel Agger og Nicklas Bendtner spillet med. Ingen af dem nåede dog hele vejen til finalen, men det gjorde andre senere prof-spillere som Thomas Gaardsøe, Philip Zinckernagel, Michael Krohn-Dehli og Vejles egen Jacob Thychosen, som fik fighterpokalen tilbage i 1999.

I dag er Jacob Thychosen assistenttræner for Vejle Boldklub succesrige U17-hold, som i øjeblikket ligger på andenpladsen i landets bedste række - kun et point bagved duksene fra Silkeborg.

Forventer 3.000 tilskuere

I årets udgave er de foreløbig nået til kvartfinalerne, og det er desværre uden vejlensisk deltagelse. Ikke desto mindre skal det dog nok blive en festlig affære, hvis finalerne skal afholdes i Vejle – og også en begivenhed som har værdi for byen.

I sin ansøgning vurderer Vejle Boldklub, at der vil troppe 2-3000 tilskuere op, samt cirka 15.000 seere på DBU TV, som streamer kampene. Samtidig skriver de at finalerne vil være med til at brande Vejle som by.

Hvis kommunen godkender ansøgningen, meddeler Vejle Boldklub straks DBU, at de er klar til at løfte opgaven. Efter planen vil der være gratis entré for alle, så indtægter bliver der ingen af i Nørreskoven. Klubben budgetterer derfor med et mindre underskud på 80.000 kroner – hvor kommunen så efter planen dækker halvdelen. Det er dog en pris som VB gerne vil betale.

”Både for byen og klubben kunne det være fedt. Nu er der interesse for VB og Superligaen, og vi har også før prøvet at have damelandskampe på stadion, som der var meget hype om, så da vi fik henvendelsen fra DBU, tænkte vi: Hvorfor ikke prøve det?” siger Helle Thychosen – som udover at være administrationschef også er mor til årets pokalfighter fra 1999.

 

Anbefalet til dig