Ny ukrainer: VB er et springbræt

02/10/2018

Henrik Rothenbücher

I torsdags præsenterede Vejle Boldklub den 24-årige Vladen Yurchenko. Foto: Vejle-Boldklub.dk
24-årige Vladen Yurchenko er blevet positivt overrasket over Vejle. Planerne er dog ikke at være i klubben meget længere end nødvendigt, da ambitionerne er at spille på et højere niveau.

Mest læste i dag

I torsdags præsenterede Vejle Boldklub en ny spiller i klubben. Det er den 24-årige ukrainer Vladen Yurchenko med et yderst flot CV, der foruden kampe for Bayer Leverkusen i den tyske Bundesliga også tæller mål i Champions League mod AS Monaco.

Nu har Vladen Yurchenko skiftet Leverkusen ud med Vejle, og i et stort interview med det ukrainske medie Sport-Express, udtaler han sig om sit skifte til Danmark. Her er Vladen Yurchenko allerede meget overrasket over det, som han har set fra både klubben og byen.

”Ærlig talt, så er jeg positivt overrasket. Det hele er utrolig professionelt, og alt ser ud til at spille. Træneren og hans assistenter ved præcis hvad de vil, og deres instrukser er meget klare,” lyder det fra Yurchenko i interviewet til Sport-Express, hvor han også har pæne ting at sige om Vejle by.

”Byen er pæn, grøn og ren. Det er en nydelig by, hvor man kan kigge udover fjorden med de mange både. Folk i byen virker smarte og lige til. Hvis jeg skal holde det kort, så har jeg set både smukke, nye og interessante ting i Vejle,” fortæller Yurchenko.

Ukraineren bliver bedte om at nævne tre ting, han nu associere ved Danmark, og der falder ordene på høj livskvalitet, smuk natur og gode veje.

Det ville være fjollet at skamme sig over det

Den 24-årige ukrainer har et CV, der også tæller udtagelser til det ukrainske A-landshold, hvor han dog endnu har sin første kamp til gode.

Midtbanespilleren har fortsat en drøm om landsholdet, og så har han ambitioner om at spille på det højeste niveau. Derfor er han også meget klar i mælet, da han af journalisten bliver spurgt om, hvorvidt Vejle Boldklub skal bruges som et springbræt til en bedre liga.

”Helt sikkert. Det ville være fjollet at skamme sig over det. Stort set alle unge fodboldspillere sætter sig sådan et mål, og hvad vigtigere er, så har klubben forståelse for det,” lyder det fra Vladen Yourchenko.

Ukraineren talte også med Vejles cheftræner Adolfo Sormani inden skiftet, og han ved hvad der forventes af ham.

”Sormani har brug for en leder på banen, og det er min opgave at give ham det,” fortæller Yourchenko til det ukrainske medie.

Her kan du se prøve på Yurchenkos evner

Havde tilbud fra de største ligaer

Selvom Yurchenko har været uden kontrakt siden slutningen af sidste sæson, så er det ikke en desperat spiller, som Vejle har hentet. Yurchenko har nemlig fået tilbud fra flere af de største europæiske ligaer, men valget faldt alligevel på Vejle.

Det skyldes, at han prioriterer spilletid højere end noget andet, og det forventer han at få i Vejle.

"Der var muligheder blandt andet fra kendte klubber i de stærkeste ligaer i Europa. Men jeg har allerede brugt fire år i en storklub i en stærk liga, hvor jeg ikke fik nok spilletid. Jeg har ikke behov for at være i en stor klub, jeg ved hvad jeg vil - og det er at spille, og vise mine evner frem." lyder det fra Vejles nye spiller.

Vladen Yurchenko har inden skiftet til Vejle Boldklub været kontraktløs siden slutningen af sidste sæson, og det forventes derfor, at han skal bruge lidt tid på at træne sig i form, før han får sine første minutter på banen i en Superligakamp.

 

Anbefalet til dig