To VB'ere med insiderviden gætter på 2-0 mod Vendsyssel

Når Vejle Boldklub i aften gæster Vendsyssel FF, vender både Mads Greve og Jacob Krüger hjem til den klub, de begge har brugt mange år i. Vi har talt med de to hovedpersoner inden aftenens kamp.

Mest læste i dag

Når Vejle Boldklub senere på dagen drager nordpå mod Vendsyssel, så er det første gang nogensinde, at de to hold skal krydse klinger i den bedste danske fodboldrække. De to hold har mødt hinanden 17 gange i 1. Division, men aldrig har de mødt hinanden på højeste niveau.

Foruden det lidt specielle ved, at de to mandskaber mødes i Superligaen for første gang, så har kampen en eksta betydning for to på lønningslisten i VB.

Forsvarsspiller Mads Greve har nemlig tidligere spillet i Vendsyssel FF, mens Vejle Boldklubs tekniske chef, Jacob Krüger, har været sportschef for vendelboerne i syv år.

Vejle24 satte de to hovedpersoner i stævne, for at høre dem omkring deres forhold og forventninger til mødet med deres tidligere klub.

Det var mere specielt den første gang

I aften vender Jacob Krüger hjem til klubben, hvor han har været sportschef i syv år. Foto: Vejle-Boldklub.dk

I sommeren 2017 præsenterede Vejle Boldklub, Jacob Krüger som ny teknisk chef i klubben, og han skulle dermed takke af efter syv gode år i Vendsyssel FF.

Selvom det i aften bliver et gensyn med sin tidligere klub, så er det ikke ligeså specielt, som første gang.

”Det er selvfølgelig altid en speciel kamp, især når man kommer derop, hvor jeg kender rigtig mange. De første gange var det dog mere specielt, og nu mødte vi jo hinanden fire gange i løbet af sidste sæson, (tre kampe i første division og en træningskamp) så det er klart, at det bliver mindre specielt med tiden,” fortæller Jacob Krüger der supplerer op med:

”Der har jo været mange udskiftninger, så der er måske kun 4-5 spillere tilbage, som jeg har haft noget med at gøre. Resten er skiftet, og så er der også kommet nyt trænerteam. Det er dog fangrupperne og de frivillige, jeg har haft det mest specielle forhold til, og dem glæder jeg mig til at hilse på,”

Hvad forventer du dig af kampen i aften?

”Jeg forventer en tæt kamp. Det er to hold, der er meget lige, og hvor begge mandskaber har rigtig gode offensive individualister. Så det afhænger af, hvem der komme til at ramme dagen. Er det Sousa eller Louati, eller bliver det Lucas Jensen eller Moses Opondo,”

Du holder vel med Vejle i aften?

”Ja 100 %,” kommer det skråsikkert fra den tekniske chef.

Der er ikke bare en lille del af dig, der jubler hvis Vendsyssel scorer?

”Nej, ikke et eneste gram,” slutter en smilende Jacob Krüger, der håber på en 2-0 sejr til VB.

Det var ikke givet på forhånd

Mads Greve havde ikke regnet med, at Vejle og Vendsyssel ville møde hinanden i Superligaen. Foto: Vejle-Boldklub.dk

Vejle Boldklub nøjedes ikke med blot at hente Jacob Krüger i det nordjyske, de kaprede også den 195 cm høje midtstopper, Mads Greve. Forsvarsspilleren der satte sine kragetæer på underskriften i sommeren 2017, havde dog ikke lige set den komme, at han ville møde sin tidligere klub i en Superligakamp.

”Nej, det var ikke givet på forhånd vil jeg sige. Det var måske lidt en overraskelse, at de rykkede op, når de havde så stor udskiftning i truppen sidste sommer, men de har gjort det godt, og de har et rigtig kompetent hold i år,” lyder det fra forsvarsspilleren, der glæder sig til at hilse på de tidligere bekendtskaber i klubben.

”Det er altid specielt at komme tilbage, for jeg havde fire fantastiske år deroppe. Sidste år glædede jeg mig til at komme tilbage og spille, og det samme gør jeg i dag. Der er rigtig mange gode mennesker omkring klubben, så det bliver sjovt at hilse på dem igen, men ellers så håber jeg da på, at vi kan snuppe en sejr deroppe,” fortæller Mads Greve.

Hvad forventer du dig af kampen i aften?

”Jeg synes de har oprustet sig godt i år, så jeg forventer en svær kamp. De har et godt hold med mange offensive individuelle kvaliteter. De har nogle hurtige folk, de er farlige på deres omstillinger og så spiller de generelt meget direkte.”

Hvad bliver nøglen til sejr?

”Vi skal lukke ned for deres omstillinger, og deres hurtige folk. Så det er vigtigt, at vi positionerer os rigtigt og er forberedte på, hvis vi smider bolden væk. Gør vi det, så ser jeg også rigtig gode muligheder for tre point,” slutter Mads Greve, der tilslutter sig Jacob Krügers bud på en 2-0 sejr."

Kampen fløjtes i gang kl. 19:00 på Energi Nord Arena i Hjørring.

 

 

Anbefalet til dig