Denne video bør du se: Så meget spreder corona sig med et host

Videnskab
Foto: Youtube
Et host kan virke ganske uskyldigt, men det vil du bestemt ikke mene, når du har set denne video fra Aalto Universitet.

Mest læste i dag

Supermarkederne er blandt de eneste butikker i Danmark, der fortsat holder åbent. Forholdsreglerne når man skal handle ind, er dog, at man kun gør det en og en ad gangen, så man skal ikke tage hele familien med.

I løbet af de seneste par uger, har der dog været utallige opråb fra ansatte i supermarkederne, da mange danskere alligevel vælger at handle flere sammen, og det øger altså risikoen for at blive smittet eller at smitte med coronavirus.

Nu viser en 3D-video, hvad resultatet af bare et enkelt host i et supermarked kan betyde, og det understreger blot, hvorfor man ikke skal være mange mennesker samlet indenfor.

I den ovenstående video kan man se to personer, der står i hver sin gang i et supermarked. Den ene person hoster, og på ganske kort tid, har det host altså spredt sig, så det rammer personen, der står et godt stykke væk.

Du vil højst sandsynligt bliver overrasket over, hvor stor spredning der er på blot et enkelt host, som du foretager i et supermarked.

3D-videoen er skabt at forskere fra Aalto Universitet i Finland, og det viser altså både hvor langt, men også hvor længe dit host vil sprede sig.

Derfor er det vigtigt, at du ikke tager ned og handler, medmindre det er nødvendigt, og at I ikke tager flere personer ned og handler på samme tid.

 

Anbefalet til dig