Derfor bør du aldrig tage smertestillende sammen med Cola

29/07/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Tror du, at man kan skylle en Panodil ned med hvad som helst? Så kan du godt tro om igen.

Mest læste i dag

Al medicin kommer med en indlægsseddel, du formodes at læse, men sandsynligvis gør du det ikke. Det vil omfatte den bedste måde at tage medicinen på. Skal du for eksempel indtage medicinen på tom mave, eller synke sammen med mad.

Generelt vil instruktionerne også omfatte råd til at indtage det med vand.

De fleste mennesker vil bruge et glas vand til at sluge en pille, men ofte vil folk bare snuppe, hvad der end er ved hånden. Men eksperter har fundet fem væsker, som du bør undgå at tage sammen medicin med.

Dette skyldes, at de kan øge stoffernes nedbrydningstid - hvilket kan betyde, at det er opløst, før kroppen er i stand til at absorbere det ordentligt. Det skriver TheSun.

En undersøgelse offentliggjort i Saudi Pharmaceutical Journal undersøgte virkningerne af at tage en række håndkøbs smertestillende midler og allergipiller sammen med populære drikkevarer.

Kaffe 

Eksperterne kiggede på kaffe ved 41 grader og 100 grader for at se, hvordan de reagerede med medicinen. Det er allerede kendt, at kaffe og koffeinen deri, potentielt kan give problemer med medicin.

Men denne undersøgelses resultater tyder på, at varme drikke, såsom kaffe, kan have en indvirkning på nedbrydningstiden. Det betyder, at du måske ikke får den rigtige mængde af den medicin, du har brug for.

Appelsinjuice
Det er en ret så klassisk ting at drikke om morgenen, så det kan være det, du har den let tilgeængelig, når du tager din medicin. Men undersøgelsen viste, at appelsinjuice kan have en reel effekt på den tidsindstillede frigivelse af et lægemiddel.

Derfor er det bedst at prøve at adskille, når du drikker dit glas C-vitamin og tager medicin, for at undgå at forstyrre virkningen.

Coca-Cola 

Foto: Shutterstock

Denne populære drik viste sig at påvirke opløsningstiden for de fleste af de testede stoffer. Den eneste, det ikke påvirkede, var en medicin til behandling af allergisymptomer, sagde eksperterne.

Energidrikke
At have en energidrik til at skylle din medicin ned med er ikke en god plan, fandt forskerne. Disse fremskynder også den tid, stofferne formodes at nedbryde og komme ind i dit system. Du vil sikre dig, at du tager dem korrekt, så de fungerer bedst muligt.

Mælk
Selvom de færreste nok ville skylle en pille ned med et glas mælk, så tyder det på, at mælkeprodukter generelt heller ikke skal kombineres med medicin. Mælken påvirkede også optagelsen og nedbrydningen af ​​medicin.

"Patienter bør rådes til at undgå at indtage andre drikkevarer end vand sammen med terapeutiske produkter. Det er nødvendigt med en øget offentlig bevidsthed om interaktioner mellem lægemidler og drikkevarer," udtalte eksperterne.

Anbefalet til dig