Ekspert advarer mod udbredt vane: Gør ikke dette når du skal på toilet

02/01/2024

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
En ekspert har nu advaret mod en særlig vane, mange mennesker har.

Mest læste i dag

En ekspert har nu afsløret, at en dårlig vane, som mange danskere er skyldige i at have, kan få alvorlige konsekvenser for dig.

Vores blære kan normalt indeholde 400-600 milliliter urin, hvilket betyder, at et behov for at besøge toilettet flere gange om dagen er helt normalt. 

Dog begår mange dog den samme fejl, der går ud på at udskyde turen på toilettet. 

Nu har en ekspert afsløret årsagen til, hvorfor man bør få toiletbesøget afviklet, så snart naturen kalder.

Det skriver The Mirror.

Overlæge og urolog på Princess Grace Hospital, Chris Blick, understreger vigtigheden af ​​at gå på toilettet, så snart trangen melder sig:

“Generelt set bør du ikke tvinge dig selv til at vente, indtil du er desperat efter at tisse. Lejlighedsvis kan denne teknik bruges som en del af blæretræning for at støtte patienter med overaktive blærer. Hvis du holder dig for meget, kan det både føre til smerte og urininfektion”, siger han.

Et andet almindeligt problem er den modsatte vane: at gå for ofte på toilettet. Eksperten advarer også mod at tvinge sig selv til at tisse, når det ikke er nødvendigt, da det kan ende med, at du så oftere skal på toilet

Desuden anbefaler han ikke at presse for at tømme blæren fuldstændigt, da dette kan svække bækkenbundsmusklerne og potentielt føre til prolaps.

Til slut anbefaler eksperten kvinder at undgå at ‘svæve’ over toiletsædet, da det kan spænde bækkenbundsmusklerne og forhindre fuldstændig tømning af blæren. 

Hvis man oplever problemer med vandladningen eller symptomer såsom inkontinens, smertefuld vandladning eller en følelse af ikke at kunne tømme blæren helt, bør man straks søge lægehjælp.

Anbefalet til dig