Er du vild med jul - Så er der en ekstra god undskyldning for at gøre dette

11/11/20 13:15

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu er det snart december, men vi må stadig vente lidt med at pynte op - eller hvad?

Kan du næsten ikke vente til kalenderen viser den 1. december? Så har du nu, en ekstra god undskyldning for så småt, at begynde og finde kasserne med julepynt frem.

Er du typen, hvor det kribler i fingrene for at få fundet nisser, guirlander, lys og andet jule-gear frem? Så behøver du faktisk måske ikke, at vente helt til december. Nu har du en god grund til at tyvstarte. Det skriver Unilad.

Ifølge forskere og psykologer, skulle der nemlig angiveligt, være flere gode grunde til at begynde allerede nu. 

 Psykolog Steve Mckeown fortæller til mediet, at der er flere årsager til, at det er en god ide at tage forskud på julehyggen. Blandt andet fordi, at du angiveligt bliver mere glad, når der er pyntet op til jul.

Men hvordan kan det dog være?

Forklaringen er ret enkel. 

“I en verden fyldt med stress og angst, vil folk gerne være omgivet af ting, som de forbinder med glæde. Den følelse vækker julepynt, da det typisk bringer minder dejlige minder frem,” fortæller han.

Han beskriver også, at julepynt er en genvej til gamle magiske minder og følelser, som havde da man var barn. Derfor kan man forlænge den 

En undersøgelse udarbejdet af Science Direct, viser desuden også et resultat som understreger dette. Den beskriver blandt andet hvordan, at borgere som har julepyntet deres hus, anses som værende venligere end de folk, der ikke har julepynt eller julelys ved døren eller i haven.

Så er du juleglad og blot venter på en undskyldning for at lave hjemmet om til et nisselandskab - så er det bare med at komme i sving.