Forskere mener, at særligt træk kan afsløre, om en kvinde er psykopat

Af: Lucas Andreas

|

13/05/2024

Videnskab
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er nogle træk, som forskerne mener går igen.

Lige nu læser andre også

Mange har nok oplevet at kende nogen, hvad end det er gennem et romantisk, professionelt, venskabeligt eller perifært forhold, hvor der har været så mange problemer og udfordringer, at overvejelsen om decideret psykopati var i spil.

En ny undersøgelse fra University of New Mexico har kastet lys over, hvad forskerne mener kunne være en indikator for psykopatiske træk hos kvinder.

I en artikel fra New York Post fremgår det, at forskerne har fokuseret på "non-verbal adfærd" – specifikt hovedbevægelser under samtale – som en potentiel nøgle til at identificere sådanne tendenser.

Forskerne definerer psykopatiske træk som en cocktail af egenskaber som manipulation, patologisk løgn, ufølsomhed, mangel på anger, impulsivitet, uansvarlighed og kriminel adfærd.

I studiet, der omfattede kvindelige indsatte mellem 21 og 57 år, har man brugt avanceret videoanalyse for at studere og kategorisere disse kvinder baseret på deres hovedbevægelser under interview.

Mængden af hovedbevægelse kan afsløre psykopatiske tendenser

Resultaterne viste, at kvinder, som bevarede hovedet relativt stille, havde en større sandsynlighed for at udvise psykopatiske tendenser.

"Hovedstillingen blev udtrukket fra interviewene. Den gennemsnitlige hovedposition blev beregnet ved hjælp af information fra alle de billeder, der blev udtrukket," forklarer forskerne. De konkluderede, at minimal hovedbevægelse kan være et tegn på psykopati, mens moderat til høj bevægelse synes at indikere det modsatte.

Fundet står ikke alene.

Tidligere forskning har vist lignende mønstre hos mænd, hvor dem med få hovedbevægelser også viser en større tilbøjelighed til psykopatiske træk.

Interessant nok understreger Dr. Clive Boddy, en ekspert i psykopati, at kvindelige psykopater ofte kan være sværere at identificere end mandlige. "Kvindelige psykopaters adfærd fremstår som subtil og mindre indlysende," siger Boddy, hvilket indikerer en tendens til at deres voldelige adfærd oftere er verbal og emotionel snarere end fysisk.

Anbefalet til dig