Nogle mennesker oplever at få hovedpine efter blot et lille glas rødvin, mens de har det fint med at drikke andre typer alkohol. Forskere fra University of California mener nu at have fundet årsagen til dette fænomen. Ifølge forskerne skyldes det en forbindelse i røde druer, der kan påvirke, hvordan kroppen metaboliserer alkohol. Forbindelsen er en antioxidant eller flavanol kaldet quercetin, som især findes i solrige Cabernet-druer fra Napa Valley.
Forskningen antyder, at røde druer producerer mere quercetin, når de udsættes for solskin, hvilket betyder, at dyrere rødvine snarere end billige kan være værre for dem, der er tilbøjelige til hovedpine. Quercetin bliver et problem, når det blandes med alkohol, og forskerne mener, at det indirekte kan blokere virkningen af et enzym, der er involveret i nedbrydningen af alkohol og potentielt udløse hovedpine.
Mens nogle eksperter er skeptiske og peger på andre faktorer som mulige udløsere af hovedpine ved rødvin, håber forskerne at teste deres teori på mennesker i de kommende måneder. Resultaterne fra laboratoriestudierne tyder på, at quercetin i kombination med alkohol kan være årsagen til de mystiske rødvinshovedpiner. Forskerne påpeger, at der stadig er mere at udforske for at forstå fuldt ud, hvordan denne forbindelse påvirker kroppen, og at kommende undersøgelser vil give mere klarhed.
Kilde: BBC