Har du også undret dig? Derfor spiser rovdyrene ikke dræbersneglen

Af: Amalie L.

|

15/08/2024

Videnskab
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dræbersneglen, den ubudne gæst i vores haver, er en sand plage for mange.

Lige nu læser andre også

De langsomme, slimede væsner har invaderet vores haver, og det får mange til desperat at stille sig selv spørgsmålet: Hvorfor i alverden æder ingen rovdyr dem?

Men det har vist sig, at der er en helt særlig grund til, at rovdyrene går en stor bue uden om dræbersneglene. 

Det skriver det norske medie iNyheter

Dræbersneglen bevæger sig i et særdeles langsomt tempo, og den er fyldt med protein. Alligevel ser det ud til, at naturens rovdyr ikke har lyst til sætte tænderne i den. Ifølge snegleforsker Stine Slotsbo er hemmeligheden gemt i sneglens slim.

“Så snart de mærker, at de bliver prikket til eller bidt i, udskiller de utroligt store mængder slim,” fortæller Stine Slotsbo. 

Dette slim er en naturlig forsvarsmekanisme, der kan være en udfordring for rovdyr at håndtere. Slimet gør det svært for et rovdyr at få sneglene ind i munden, og som om det ikke var nok, kan det også smage meget ubehageligt.

Ænder er dog undtagelsen: Hvor mange andre dyr vender snuden eller næbbet væk, synes ænder, at skovsneglene er en delikatesse. 

“Ænder har tilsyneladende ingen vanskeligheder med at få sneglene ind i næbbet, og de synes, at sneglene er lækre,” siger Stine Slotsbo.

Med slim som sit skjold har dræbersneglen altså formået at snyde sig uden om naturens rovdyr – med undtagelse af anden, der tilsyneladende ikke lader sig påvirke så let.

Anbefalet til dig