Jorden har netop undgået kæmpe asteroide - men faren er ikke drevet over

10/7/20 10:38

Christian Granhøj Skouboe

Sådan kunne asteroide tænkes at se ud. Foto: Shutterstock
Jorden har netop undgået sammenstød med en asteroide, der passerede kloden med stor afstand. Når den vender tilbage, er det dog ikke sikkert, at den undgår jorden. Det fortæller det europæiske rumagentur.

n asteroide kan være på vej mod jorden. Faktisk har den allerede passeret jorden med stor afstand, men når den vender tilbage igen, er der risiko for, at jorden kan blive ramt. 

Det er videnskabsmænd hos det europæiske rumagentur, der har opdaget en ny asteroide, og der er en risiko for, at jorden kan blive ramt. Det skriver mediet DailyStar.

Asteroiden har de døbt 2020 MO1, og den passerede i dag fredag den 10. juli jorden med en afstand på 0.10260 astronomiske enheder, hvilket svarer til 15.288.768 kilometer.

Bekymring er der derfor ikke nu, men det vil der til gengæld være om 39 år. Det er nemlig der, at asteroiden vil være på vej tilbage igen, og det er her, at der vil være en risiko for, at jorden bliver ramt.

Så hårdt rammer den jorden

Hvis det sker, så vil asteroiden kunne lave et krater på flere kilometer. Det fortæller videnskabsmændene hos det europæiske rumagentur.Asteroiden har en diameter på 70 meter. Det svarer til den dobbelte højde af Rundetårn.

Hvis asteroiden skulle ramme jorden, så forventes det at ske med en hastighed på intet mindre end 75.693 kilometer i timen. ESA vurderer netop nu, at der er en sandsynlighed på 1 ud af 2.2 millioner for, at asteroiden vil ramme jorden. Hvis det sker, forventes det at ske den 3. juli 2059.