Kontroversiel udmelding: Tobak kan være hemmeligheden bag en hurtig coronavaccine

Videnskab
Tobaksplanter kan være løsningen på covid-19. Foto: Shutterstock.
Man skal høre meget før ørerne falder af. I disse dage, hvor covid-19 slår sine folder, så virker det helt absurd, at et tobaksfirma melder sig ind i kampen mod coronavirussen. British American Tobacco mener dog, at de kan have en vaccine klar til juni.

Mest læste i dag

Rygere bliver særligt ramte af covid-19, hvorfor det virker selvmodsigende, at en eventuel vaccine skulle komme fra tobak. 

Alligevel er det netop, hvad British American Tobacco har meldt ud i en pressemeddelelse. Virksomheden regner med, at de kan udvikle en vaccine mod covid-19. De er faktisk overbeviste om, at vaccinen kan være klar allerede i juni måned, hvor alle andre vacciner i bedste fald kan være færdige i slutningen af året. 

"Hvis vores forsøg går godt, håber British American Tobacco, at der med de rette partnere og støtte fra myndigheder, kan produceres mellem én og tre millioner doser om ugen med start i juni," skriver firmaet i pressemeddelelsen.

Virksomheden står bag nogle af verdens førende cigaretmærker, heriblandt Camel, Pall Mall og Lucky Strike.

Tobaksplanter bærer svarene 

Grunden til, at British American Tobacco kan være så hurtige på aftrækkerne er, at den kommende vaccine er baseret på tobaksplanter. De gror hurtigt, og vaccinens aktive stoffer kan således udvindes i løbet af blot seks uger. 

"Vaccineudvikling er en udfordrende og kompleks opgaver, men vi tror, at vi har skabt et betydeligt gennembrud med vores tobaksplanteteknologi. Vi er klar til at arbejde med regeringer og andre aktører for at hjælpe med at vinde krigen mod covid-19," udtaler dr. David O'Reilly i pressemeddelelsen. O'Reilly er videnskabelig chef i British American Tobacco,

Det er et datterselskab til British American Tobacco, der står bag forsøget på en tobaksbaseret vaccine.

 

 

Anbefalet til dig