Molly er verdens ældste baby: Kun halvandet år yngre end sin mor

03/12/2020

Sarah Steenfeldt

Foto: Privat
Det lyder bizart - men det er intet mindre end sandt.

Mest læste i dag

Videnskaben kan meget - rigtig meget. Det er nyfødte, men stadig 27 år gamle Molly et levende bevis på.

For teknisk set er Molly 27 år gammel, hvilket vil sige hun kun er lige omkring 18 måneder ældre end sin mor, Tina. Det skriver Daily Star.

Tina Everette Gibson, kan takke den fantastiske videnskab for, at hun i dag er blevet mor til to piger. Begge hendes døtre blev nemlig frosset ned, da de kun var et befrugtet æg - og her flere årtier senere, er de nu blevet født af deres mor Tina. 

Det befrugtede æg som Molly er kommet til af, blev frosset ned i oktober i 1992. Mens Tina selv kom til verden i april 1991. 

I 27 år, har det befrugtede æg så været frosset ned i nitrogen og gemt på Nationale Embryo Donation Center (NEDC) i Knoxville. 

Molly slår derfor verdensrekorden i “verdens ældste baby”, og for at det ikke skal være løgn - så slår hun hendes søster Emma som ellers havde den, da hun kom til verden i 2017, efter at have været frosset ned i 24 år.

Foto: Privat

“Det er svært at begribe, men for os er hun bare et lille mirakel,” fortæller den nybagte mor til to.

Går over i historien

Molly får nu en fornem plads i historiebøgerne, som det længst nedfrossede befrugtede æg, som senere har resulteret i en naturlig fødsel og et velskabt barn.

Mollys biologiske forældres identitet er ukendt, da de var anonyme donorer. 

Carol Sommerfelt som er laboratoriedirektør er meget stolt over, at have været med til at bringe Molly til verden, efter så mange år på is.

“Det er utroligt bemærkelsesværdigt for mig, at se et embryon der er blevet frosset ned for så mange år siden og som nu har resulteret i en skøn lille pige.

Tina og hendes mand kom til klinikken, efter de havde forsøgt at blive gravide på egen hånd - men uden held. Nu er de en familie på fire.

Foto: Privat

De var først skeptiske ved tanken om, at få børn via et befrugtet donoræg - men de kunne ikke slippe tanken og nu har de altså to børn.

Der findes ikke en konkret grænse for, hvor længe et æg kan være frosset ned. Det som er vigtigt, er at ægget bliver passet godt på.

“Så længe de her befrugtede er korrekt opbevaret i flydende nitrogen i minus 396 grader, ville de muligvis kunne holde sig for evigt. Mollys fødsel har vist, at de i hvert fald kan overleve i hele 27 år - og med stor sandsynlighed længere,” siger hun.

Foto: Privat

 

 

 

Anbefalet til dig