Nøglen til evig ungdom: Her er 5 nemme tricks

27/04/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Leder vi ikke alle efter kilden til evig ungdom? Så kommer her nogle tricks til, hvordan du kan holde dig ung og sund længe.

Mest læste i dag

At blive ældre er ikke, hvad det plejede at være - kvinder omfavner naturligt gråt hår, fine linjer og livets andre store forandringer med mere entusiasme end nogensinde før. De kalder det: ældes yndefuldt. Vi elsker selvfølgelig at se det, men det er ikke altid en dans på roser.

At blive ramt af erkendelsen af, at du ikke kan løbe så hurtigt, som du engang kunne, kan være en hård pille at sluge, og hvornår blev disse skrifttyper så små? 

Disse vaner behøver ikke alle at handle om (faktisk anbefaler man, at de fleste af dem ikke gør det) den måde, du ser ud på. De fleste af os kan nok blive enige om, at efterhånden som man bliver ældre, kommer det at se godt ud med at have det godt, og at have det godt kommer i mange former. 

Hold øje med dit kolesterol

Dr. Pinkerton advarer i Prevention om, at svingende østrogenniveauer kan føre til en stigning i low-density lipoprotein (LDL) kolesterol, også kendt som "dårligt" kolesterol, og kan derfor øge risikoen for hjertesygdomme.

Dyrk motion dagligt 

Foto: Shutterstock

Sigt efter at bevæge dig i mindst 30 minutter dagligt. Dr. Pinkerton siger, at du endda kan sprede det ud i løbet af dagen for at få det til at føles mere tilgængeligt, hvis det virker for dig. Du kan prøve noget blid yoga, eller hvis du føler dig særlig stærk, noget modstandstræning eller pilates.

Drik rigeligt med væske

"Et ekstremt vigtigt næringsstof, der ofte bliver overset, er vand," forklarer Heather Mangieri, R.D.N., en sports- og wellnessdiætist i Pittsburgh, Pennsylvania. "Selv let dehydrering kan negativt påvirke humør, energiniveauer og evnen til at fokusere." Hun tilføjer, at dehydrering også kan resultere i tør hud, der virker mere rynket.

For at sikre, at du får den mængde vand, du har brug for, siger Mangieri, at du først skal begynde at drikke om morgenen og fortsætte hele dagen. "At fylde en stor vandflaske om morgenen og tage den med dig, uanset hvor du går, kan hjælpe dig med at huske at drikke," tilføjer hun.

Få din skønhedssøvn

Det er nemt at sove mindre når man er ung, men når du bliver ældre, bliver søvnen afgørende for at leve livet fuldt ud. Dr. Pinkerton anbefaler, at du "gør det til en prioritet" at få mindst syv til otte timers hvile hver nat for at forblive opmærksom og skarp.

Begræns dit alkohol indtag 

Foto: Shutterstock

Du ved sikkert allerede, at du ikke kan drikke, som du plejede at gøre. Dr. Pinkerton anbefaler at skære vinen ned til et glas dagligt - ideelt set mindre end det. Alkoholbrug blandt ældre voksne er stigende, hvilket skaber risiko for hjerte- og leverproblemer, hukommelsesproblemer, humørforstyrrelser og mere, ifølge Harvard Medical School.

 

Anbefalet til dig