Nu er det bekræftet: Coronavirus er mere end bare en lungesygdom

Videnskab
Foto: Shutterstock
Det har været diskuteret flere gange de sidste par uger, men nu har undersøgelser slået fast. Covid-19 er mere end bare en sygdom, der sætter sig i lungerne og svælget.

Mest læste i dag

Denne nye viden er baseret på en undersøgelse, der er foretaget i Tyskland. 27 obduktioner af covid-19-patienter er gennemført i håber om at lære mere om sygdommen, der til at starte med er blevet benævnt som en lungesygdom. Herefter har alle behandlinger taget udgangspunkt i det.

De nye resultater fra disse obduktioner skal være med til at forklare de mange symptomer, der ikke stemmer overens med definitionen af sygdommen som værende en lungesygdom. Det drejer sig bl.a. om blodpropper, der fører til slagtilfælde, hovedpine og nyresvigt. De mange tilfælde af disse sygdomme har skabt en mistanke om, at covid-19 var mere end først antaget, og det kan du bekræftes. 

Covid-19 er en ny sygdom, hvorfor det er vigtigt hele tiden at lære mere, så behandlingen og forståelsen af sygdomme kan sikre mere lempelige sygdomsforløb og en større sandsynlighed for helbredelse. 

Det er således både resultater fra laboratorier i Kina og en undersøgelse fra University Medical Center Hamburg-Eppendorf i Tyskland, hvor de 27 afdøde patienter er blevet obduceret, der peger på, at sygdommen spreder sig til mange organer, og derfor ikke sal klassificeres som en lungesygdom.  

”SARS-CoV-2 er blevet påvist i nyrerne hos patienterne. Det forklarer den høje skadesrate i coronaviruspatienternes organer,” skriver lægerne i en rapport, der er offentliggjort i New England Journal of Medicine.

Nu er de første antagelser således blevet bekræftet. Nu kan behandlingen af coronavirus tage den nye viden i betragtning. At sygdommen ændrer status fra en lungesygdom til en sygdom med en bredere konsekvens, bør give et bedre værn mod sygdommen.

Der er per dags dato 4,7 mio bekræftede smittetilfælde og 313.000 dødsfald til covid-19.

 

Anbefalet til dig