Nyt forsøg: Gigtmedicin afhjælper muligvis særligt svær corona-udfordring

Videnskab
Danske forskere vil brugte gigtmedicin i kampen mod corona. Foto: Shutterstock
Danske forskere afprøver nu gigtmedicin. Håbet er, at det vil kunne afhjælpe presset på sundhedsvæsenet.

Mest læste i dag

Et hold danske forkere har fået en idé. Forskerne, der arbejder på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, at bruge kendt gigtmedicin mod coronavirus. De håber, at medicinen vil hæmme en eventuel betændelse i lungerne. Netop denne betændelse kæmper mange corona-smittede med. Den idé skal de nu prøve af i et nyt forsøg. 

Det skriver Ritzau onsdag. 

Ved at forhindre lungebetændelse ved så mange patienter, som overhovedet muligt, så skåner man sundhedsvæsnet for en væsentlig del af det pres, som hele vejen gennem epidemien har været et af de kritiske punkter, som regeringen har taget hensyn til. 

Forskerne er allerede blevet kontaktet af sundhedspersonale fra Italien, Spanien, Storbritannien og USA, som er interesseret i resultaterne af forsøget. Ude i verden har man bl.a. lavet forsøg med malariamedicin og andre kendte medicinal produkter i jagten på en kur mod corona. 

Kan give langt bedre kapacitet

Forskerne  har et klart mål med deres nye forsøg. 

"Det ultimative mål er at kunne forhindre lungebetændelse hos så mange patienter, at man kan fordoble eller måske tredoble kapaciteten i sundhedsvæsenet," fortæller forskningschef Lars Erik Vølund Kristensen fra Parker Instituttet på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital til Ritzau. 

"Det er de patienter, som kommer ind med en forværring, der kræver ilt, som knækker sundhedsvæsenet. Hvis vi lykkes med vores tese, vil man kunne åbne samfundet og håndtere de her patienter," siger Lars Erik Vølund Kristensen.

Forskerne forventer, at resultaterne af de deres forsøg er klar om et halvt år. 

 

Anbefalet til dig