Nyt studie afslører: Din hund er langt ældre end du tror

Videnskab
Foto: Shutterstock.com
De fleste hundeejere kender “du skal gange med syv” reglen. Men det viser sig faktisk at denne metode, alligevel ikke giver et retvisende billede af, hvor gammel din firbenede ven faktisk er.

Mest læste i dag

Som regel siger man at for at regne en hunds alder ud i menneskeår, skal man tage hundens alder og gange det med syv. Så helt simpelt - er din hun ét år gammel, så er den hvad der svarer til syv år gammel i menneskeår. 

Forskning viser nu, at det faktisk ikke er korrekt, det skriver Science-alert.

De amerikanske forskere fortæller at dette ikke er den nøjagtige måde at udregne hundens menneskealder på, da mennesker og hunde ikke ældes med samme hastighed. Med andre ord sagt, så ældes de ikke i lige linje. 

Forskerne har derfor opstillet en ny formel for hvordan du beregner din hunds alder i menneskeår.

 Med denne formel, viser det sig faktisk at hunden bliver gammel langt hurtigere, end tidligere beregnet. 

Formlen kan ses her.

 

Forskningen giver nyt håb

Formlen siger at en hund som er to år ikke længere kan regnes som at være 14 år i menneskeår. Derimod viser formlen at hunden har en menneskealder på 40 år, når den er to år. 

Formlen siger også at en hund på fire år, har en alder på 50 år i menneskeår. En hun på seks år vil have en alder på 60 år og en 12 år gammel hund vil have en alder på 70 år. 

Forskere forklarer: 

“Den nye måde giver bedre mening, når man tænker sig om. En ni måneder gammel hvalp kan få unger. Alene af den grund vidste vi godt i forvejen, at 1:7 modellen ikke giver en korrekt menneskealder,” siger bioingeniør Trey Ideker til Science-alert.

Det nye studie giver et bedre billede af hvordan hunden ældes og er den første formel der kan overføre alder mellem to arter.

Det er godt nyt for hundeejere - for med det nye studie håber forskerne på, at de kan få en bedre forståelse for hundens aldringsproces, og dermed kan hjælpe med at kurere syge hunde.

 

 

Anbefalet til dig