P-pille for mænd: Kan testes på mennekser allerede i juli

28/04/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu mener nogle forskere at have fremstillet 'en p-pille' til mænd.

Mest læste i dag

En p-pille for mænd kunne testes på mennesker på kun to måneder, siger forskere. Den viste sig nemlig at lovende i forsøg med mus.

Forskere ved University of Minnesota, som opfandt 'pillen' siger, at det kan gå i kliniske forsøg allerede i juli.

Den ikke-hormonelle pille, lægeligt navngivet YCT529, blokerede 99 procent af graviditeter hos mus under tests - hvilket sætter den på niveau med kvindelig præventionsmedicin.

Det udløste heller ikke nogen synlige bivirkninger, såsom vægtøgning, og hanmus var i stand til at forøge sig fire til seks uger efter at administrationen var stoppet.

Dr. Gunda Georg, en kemiker ved den Minneapolis-baserede skole, afslørede over for Vice, at stoffet kunne indgå i forsøg på mennesker i 'anden halvdel af dette år'.

Hun sagde, at de tidligere forsøg viste, at det havde den 'ønskede effekt' hos mus, samtidig med at det sikrede, at de forbliver 'levedygtige og sunde'. 

"Selvfølgelig skal man være forsigtig med denne analyse, fordi de er mus og ikke mennesker, men ikke desto mindre var effekten meget, meget lovende," sagde hun.

YourChoice Therapeutics - producenten, der siger, at de sigter mod at 'revolutionere' prævention - vil ansøge amerikanske Food and Drug Administration (FDA) om tilladelse til at påbegynde forsøgene.

Antallet af deltagere, der blev rekrutteret, og deres alder blev ikke afsløret. Det skriver DailyMail.

Forskere har siden 1950'erne forsøgt at udvikle et effektivt oralt præventionsmiddel til mænd, herunder piller, geler og injektioner. Ingen er blevet godkendt, og selv de mest lovende muligheder menes stadig at være år væk fra, at være bredt tilgængelige.

En stor hindring er, at det kvindelige præventionsmiddel virker ved at forhindre ægløsning, hvilket sker en gang om måneden.

Ethvert mandligt præventionsmiddel skal afbryde produktionen af ​​millioner af sæd fra mænd hver dag.

De fleste af de lægemidler, der gennemgår kliniske forsøg, er rettet mod testosteron, hvilket blokerer det mandlige kønshormon i at producere sunde sædceller.

Mænd har brug for 'et effektivt, langtidsholdbart, men reversibelt præventionsmiddel, der ligner p-piller til kvinder', sagde forskerne.

 

Anbefalet til dig