Så mange skridt skal du gå, for at opveje for en stillesiddende hverdag: Det er færre, end du tror

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Så mange skridt bør du MINIMUM gå dagligt.

Mest læste i dag

Du har sikkert hørt, at voksne skal sigte efter 10.000 daglige skridt, men det er måske ikke helt rigtigt.

En ny undersøgelse har kastet lys over det antal af skridt, du skal gå dagligt for at bekæmpe de farer, der er forbundet med en stillesiddende livsstil.

Det skriver Science Alert.

Forskning udført af et internationalt forskerteam, som var ledet af befolkningssundhedsforsker Matthew Ahmadi fra University of Sydney i Australien, viser, at en øgning i antallet af daglige skridt kan mindske risiciene ved en stillesiddende tilværelse, herunder hjerte-kar-sygdomme, kræft, diabetes og endda for tidlig død.

Studiet, som analyserede data fra 72.174 frivillige deltagere i UK Biobank, afslørede, at selv de, der primært sidder ned i dagligdagen, kan opnå betydelige sundhedsmæssige fordele ved at inkorporere flere skridt i deres daglige rutine.

Resultaterne tyder på, at der er et optimalt antal skridt - mellem 9.000 og 10.000 dagligt - som mest effektivt kan mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme og for tidlig død blandt dem med en meget stillesiddende livsstil.

Interessant nok fandt forskerteamet ud af, at man allerede ved omkring 4.000 til 4.500 skridt dagligt opnår halvdelen af de potentielle sundhedsfordele, hvilket til en vis grad vil opveje for en hverdag, hvor du sidder meget ned.

"Enhver mængde af daglige skridt over de 2.200 er forbundet med lavere dødelighed," konkluderer forskerne, hvilket underbygger det folkesundhedsmæssige budskab om, at hvert skridt tæller.

Studiet understreger, at det er muligt – og vigtigt – for individer at modvirke de helbredsmæssige konsekvenser af en stillesiddende hverdag.

Anbefalet til dig