Trist nyt for hundeelskere: Sidste chance for at adoptere hundehvalpe af denne race

Af: Mie M.B

|

19/03/2024

Videnskab
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Disse hunde er på listen over særligt truede racer.

Mest læste i dag

Hvad der engang var en af Storbritanniens mest populære hunderacer er nu på grænsen til snart at være ‘udryddet’. I alt er 34 hunderacer i Storbritannien 'truet af udryddelse', mens yderligere otte menes at være i fare. Det skriver mediet Ladbible.

Hvis antallet af hunde inden for en enkelt race falder for meget, klassificeres de som 'truet af udryddelse', ifølge Kennel Club, den største organisation i Storbritannien dedikeret til hundesundhed, velfærd og træning. Derfor skal man snart til at agere, hvis ikke det skal være for sent.

"Sårbare hunderacer af britisk og irsk oprindelse betragtes som sårbare på grund af deres faldende registreringsnumre," forklarer de. "Disse racer er i fare for at forsvinde fra vores parker og gader, simpelthen fordi folk ikke ved, de eksisterer, eller fordi de ikke betragtes som moderne.”

"Mange britiske og irske racer er i fare for at forsvinde fra vores parker og gader. De ti mest populære racer i Storbritannien (inklusive labrador, fransk bulldog og Cocker Spaniel) står for mere end 60% af den årlige registrering af hundehvalpe for alle racer."

Nu viser Kennel Clubs årlige liste for 2023, at antallet af racen ruhåret fox terrier hurtigt svinder ind. Mange forbinder racen med Terry fra TinTin-universet. For selvom det var en populær hund i Storbritannien for 100 år siden, er det ikke længere tilfældet.

Der blev kun født 281 af racen i de første tre kvartaler af året, hvilket er en nedgang på 21 procent fra sidste års 359 hvalpe. Dette betyder, at den ruhårede fox terrier snart kan komme på Kennel Clubs 'Under observation' liste for racer med kun 300-450 hvalpefødsler om året.

Du kan se listen med racer under observation her:

Bedlington Terrier

Bullmastiff

Irsk Terrier

Jack Russell Terrier

Norfolk Terrier

Parson Russell Terrier

Old English Sheepdog

Welsh Terrier

Anbefalet til dig