Boeing 777 sætter fartrekord: Du gætter aldrig, hvor hurtigt det fløj

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et Boeing 777 har netop sat fartrekord.

Mest læste i dag

Mange af os er fascinerede af fly.

De tunge maskiner kan med enorm fart få fragtet os fra A til B hurtigere, end vi nogensinde ville kunne gøre det i en superbil.

Men hvor hurtigt flyver et fly egentlig?

Et Boeing-fly har lige sat fartrekord, og du gætter nok aldrig, hvor hurtigt det strøg gennem luften, da det fløj hurtigere, end nogen lignende maskine nogensinde har gjort det.

Sådan skriver Future Zone.

Flyet, et Boeing 777-200F, fløj med en vanvittig fart på 1.329,32 kilometer i timen og passerede dermed lydens hastighed, som normalt ligger på 1.234 kilometer i timen.

Men hvad er hemmeligheden bag denne rekord? En ordentlig omgang medvind.

Når vi sætter fart på jorden op mod fart i luften, så spiller den kraftige jetstrøm en kæmpe rolle. Med vindhastigheder på over 400 kilometer i timen fløj Boeing-flyet frem med en jordhastighed på 1.329 kilometer i timen.

Flyets egentlige fart igennem luften - altså den hastighed det bevægede sig med i jetstrømmen - lå kun lige over 900 kilometer i timen, hvorfor lydmuren heller ikke blev brudt.

Den tidligere rekord blev sat i februar 2020, da et Boeing 747 buldrede fra New York til London på kun 4 timer og 56 minutter - selvfølgelig også med en hjælpende hånd fra jetstrømmene.

Dengang nåede flyet en topfart på 1.327,71 kilometer i timen.

Anbefalet til dig