Denne restaurant har genbrugt den samme stegeolie til sine burgere i et århundrede

Af: Anna Hartz

|

22/12/2024

Viral
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
100 år gammel olie bliver brugt når han steger sine bøffer

Lige nu læser andre også

Dyer’s Burgers er en legendarisk burgerrestaurant i Memphis, der har serveret sine berømte burgere stegt i den samme olie i over 100 år.

Det hele begyndte i 1912, da Elmer “Doc” Dyer åbnede sin burgerjoint og satsede på en hemmelig krydderiblanding, som hurtigt fik burgerne til at skille sig ud.

Men det var ikke før en skæbnesvanger aften, hvor en kok glemte at skifte olie i panden, at burgerne virkelig blev noget særligt, skriver OddityCentral.

Ifølge Kendall Robertson, den nuværende ejer af Dyer’s Burgers, kom en kunde ind næste dag, spiste en burger og udbrød: “Det er den bedste burger, jeg nogensinde har haft!”

Siden den dag er olien aldrig blevet skiftet, og alle burgere steges i den samme olie, der blev brugt for mere end et århundrede siden.

Robertson forklarer, at de ikke bare lader olien stå. Den sies regelmæssigt for at fjerne eventuelle partikler, og så krydres den, før den bruges til at stege de runde kødboller, der bliver flade i den varme olie.

Pattysene er meget tynde, så mange kunder beder om dobbelt- eller tredobbeltportioner, da en enkelt burger ikke rigtig mætter.

Selvom tanken om at spise en burger stegt i over hundrede år gammel olie måske lyder afskrækkende for nogle, har kunderne hurtigt accepteret Dyer’s hemmelige ingrediens og mange vælger endda at få hele burgeren, inklusive bollerne, dyppet i den smagfulde olie.

Og skulle nogen være bekymrede for, at Dyer’s Burgers skulle løbe tør for denne specielle olie, kan de være rolige.

Når kødet steges, skaber det ekstra olie, og mængden af den legendariske olie vokser med hver ny batch burger.

Restauranten bruger op til 1000 pund hakkekød om ugen, og Robertson har altid omkring 10 spande olie opbevaret, så de er forberedt på fremtiden.

Historien om Dyer’s Burgers er et godt eksempel på, hvordan en simpel idé – som at bruge den samme olie i over 100 år – kan skabe en unik og uforglemmelig madoplevelse.

Anbefalet til dig