Har du nogensinde overvejet, hvordan det ville være at være på farten uafbrudt i 10 måneder? Selvom det ikke lyder muligt ikke at holde en eneste pause i næsten et år, så er det en realitet for stormsvalerne.
Fuglen, der kun vejer 40 gram, har en bemærkelsesværdig evne til at flyve langt, og derfor kaster IFL Science nu lys over dens imponerende evner.
Forskning fra Lund Universitet i Sverige har bekræftet, hvad ornitologen Ronald Lockley postulerede i 1970'erne: Stormsvaler bruger det meste af deres liv i luften.
Efter observation kunne det konstateres, at fuglene bruger mere end 99,5 procent af tiden i en ti måneders periode med luft under vingerne. Det eneste tidspunkt, hvor de ikke flyver, er når de yngler.
Selvom de fleste af de observerede fugle holdt korte pauser, var tre af fuglene i luften non-stop i de 10 måneder.
"Almindelige stormsvaler har udviklet sig til at være meget effektive flyvere", lyder det fra Anders Hedenström, som var med til at observere fuglene.
En anden interessant opdagelse, der blev gjort, var, at fuglene, der forblev i luften i længst tid, fik nye fjer undervejs; og det var ikke tilfældet for dem, der landede indimellem.
"Hvorvidt de fælder eller ej, kan indikere små forskelle i deres generelle tilstand", udtaler Hedenström.
Det stadig er et mysterium, om stormsvalerne får sig en lur på flyveturen fra Sverige til Sahara, ligesom fregatfugle, der kan sove, mens de svæver.