Har du nogensinde fået besked på IKKE at lægge brød på hovedet? Her er årsagen

Foto: Privat
Foto: Privat
Der er en 'god grund' til, at du ikke må lægge dit brød på hovedet.

Mest læste i dag

Har du nogensinde fået at vide, at du ikke må lægge brød med toppen nedad på bordet og spekuleret på hvorfor?

Ifølge gammel overtro, som har gået gennem generationer, giver det nemlig uheld, hvis man lægger brødet med den forkerte ende i vejret.

Ouest-France skriver, at overtroen faktisk stammer fra middelalderen. I den periode var offentlige henrettelser et almindeligt syn, der tiltrak en stor skare af mennesker.

Bødlen havde en særlig forbindelse til datidens bagerier. For at tilpasse sig bødlernes hektiske tidsplaner - særligt på dage med henrettelser - indførte bagerne en praksis med at reservere brød specifikt til bødlen.

Disse brød blev vendt på hovedet for at adskille dem fra de brød, der blev solgt til almindelige borgere. Et brød vendt på hovedet var altså et diskret tegn på, at det var til bødlen.

Over tid blev brød, der var vendt på hovedet, forbundet med død eller endda med djævelen, hvilket medførte at folk gjorde sig meget umage med IKKE at lægge deres brød med skorpen nedad.

Teorien var, at det ville tiltrække uheld, hvis man lagde sit brød ligesom bødlens.

Forbindelsen mellem brød på hovedet og uheld har vedholdt gennem århundrederne og er blevet en del af kulturel overtro.

Selvom mange i dag måske ikke kender til oprindelsen af denne overtro, lever forsigtigheden ved at placere brød med skorpen nedad videre gennem generationerne.

Anbefalet til dig