Harvard-studerende spiste mere end 700 æg på en måned: Ønskede at bevise én ting

Viral
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En Harvard-studerende kastede sig ud i en helt særlig test, hvor han spiste 700 æg på en måned, da han ønskede at bevise én ting.

Lige nu læser andre også

En studerende, der arbejder på at afslutte sin ph.d. på Harvard Medical School med en doktorgrad i menneskelig hjerne-metabolisme fra University of Oxford, spiste et æg hver time af dagen (undtagen under nattesøvn) i en hel måned.

Ifølge Nick Norwitz, der delte en video om dette på de sociale medier, indtog han 24 æg hver dag i 30 dage i forskellige varianter (stegte, kogte, som omelet osv.). I alt spiste han 720 æg, som indeholder 133.200 mg kolesterol (hvert æg indeholder 186 mg).

"Ser vi bort fra, at jeg er en smule skør, men altid med en hensigt, gjorde jeg det 10% fordi jeg elsker æg, 20% for alle ordspil omkring æg og æggeblommer, som I vil høre i videoen, men den primære årsag var for at udfordre de ekstreme budskaber, der cirkulerer på sociale medier," sagde han ifølge mediet Cibum.

"Jeg forudså, at mit niveau af 'dårligt' kolesterol (LDL, som kan ophobe sig som plak i arterierne og øge risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde) ikke ville stige ved månedens afslutning."

"Mine niveauer faldt med 2% i løbet af den første uge. Derefter begyndte jeg at spise 60 gram kulhydrater om dagen, og ved slutningen af eksperimentet var kolesterolet faldet med 20% i alt."

Med hensyn til kulhydratindtag fokuserede han på frugter som bananer, blåbær og frosne kirsebær, som han dyppede i macadamia-smør. Ved slutningen af eksperimentet bekræftede han resultaterne af en undersøgelse, der viste, at kolesterolet fra æg ikke øger kroppens kolesterol.

"Kolesterol binder sig til receptorer i tarmcellerne, hvilket udløser frigivelsen af et hormon kaldet cholecystokinin. Dette hormon rejser gennem blodet til leveren, hvor det binder sig til en receptor kaldet GPR146, som signalerer til leveren, at den skal producere mindre LDL, hvilket hjælper med at opretholde kroppens kolesterolniveauer," sagde han.

Desuden hjælper indtagelsen af flere kulhydrater med yderligere at sænke kroppens kolesterolniveauer. I videoen forklarede han, hvordan denne mekanisme fungerer.

"Hos personer, der følger en diæt med få kulhydrater, har LDL tendens til at stige, fordi deres system begynder at forbrænde fedt i stedet for kulhydrater for at få energi. Men når man spiser flere kulhydrater, sker det modsatte: LDL-niveauerne falder, fordi kroppen får mere energi fra kulhydrater," fortalte han.

Forskning har også vist, at personer, herunder diabetikere, der spiser 6-12 æg om ugen, ikke oplever en negativ effekt på deres samlede kolesterolniveauer eller risikofaktorer for hjertesygdomme. Derimod øges niveauerne af lipoprotein med høj densitet (HDL), der er kendt som 'godt' kolesterol.

Anbefalet til dig