Guld forbindes ofte med glitrende smykker og miner i fjerne lande, men få er klar over, hvor tilgængeligt det faktisk er.
Hvor utroligt det end kan lyde, så ligger der millioner af tons guld på steder, der er tilgængelige for alle, over hele verden.
Deres udvinding giver dog adskillige tekniske udfordringer.
En overraskende opdagelse har afsløret, at enorme mængder af det ædle metal gemmer sig i verdenshavene.
NASA vurderer, at havene rummer omkring 20 millioner tons opløst guld.
Det skriver Commentcamarche.
Selvom koncentrationen er mikroskopisk, er den samlede mængde svimlende sammenlignet med de blot 200.000 tons, der er blevet udvundet gennem hele menneskehedens historie.
Den australske geolog Bernard Wood har endda beregnet, at jordens kerne alene indeholder to millioner milliarder tons guld, selvom dette er helt uden for rækkevidde.
Forsøg på at udvinde havets guld møder dog store teknologiske og økonomiske barrierer.
"De tilgængelige teknikker gør det endnu ikke muligt at udvinde opløst guld rentabelt," forklarer eksperter.
På trods af de store udfordringer er ideen om at udnytte denne undervandsrigdom svær at ignorere, og interessen for havets ressourcer er stigende.
Havbunden gemmer ikke kun på opløst guld, men også på koncentrerede forekomster af ædle metaller i såkaldte hydrotermiske sulfidaflejringer.
Disse aflejringer, kendt som "sorte rygere", udsender mineraler fra jordens indre og skaber områder rige på guld, kobber og sølv.
Papua Ny Guinea udstedte i 2017 verdens første tilladelse til undervandsminedrift, hvilket baner vejen for industriel udnyttelse af de hidtil skjulte rigdomme.