Kig i din pung: Denne udenlandsk mønt kan være 70.000 kroner værd

Viral
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du har måske en mindre formue liggende derhjemme.

Lige nu læser andre også

Hvis du af den ene eller anden grund sidder inde med udenlandske mønter, så bør du tjekke din pung omgående.

Det viser sig nemlig, at en særlig australsk 50 cent-mønt kan være næsten 15.000 australske dollars værd. Det svarer til næsten 70.000 danske kroner.

Den australske 50 cent-mønt fra 1988 indeholder en betydelig fejl fra Royal Australian Mint. I 1988 blev det besluttet, at 50 cent-mønter skulle markere 200-året for First Fleets ankomst, hvorfor det normale våbenskjold blev fjernet.

Dog slap nogle enkelte mønter igennem med det normale våbenskjold og datoen 1988 på bagsiden. Den sjældne mønt, kendt som en 'mule', kan være rigtig mange penge værd. Downies Collectables hævder, at der kun findes to af denne slags.

Det skriver Senest.dk via Yahoo.

"En mundvandsfremkaldende mulighed for at sikre sig virkelig store sjældenheder... En af de to kendte 1988 50 cent coat of arms proofs," står der på Downies Collectables hjemmeside.

"Som sædvanligt betød skabelsen af en særlig 50 cent-mindemønt, at det normale våbenskjold ikke blev præget til cirkulation og naturligvis heller ikke inkluderet i bevis- eller myntersæt det år."

Derfor burde der ikke eksistere nogen 1988-mønter med et våbenskjold. Den 'ægte mule' blev dog skabt ved en utilsigtet sammenslutning af en mismatchet forside og bagside. Downies beskrev det som en 'sjældenhed af højeste orden'. Den, der får fingrene i denne mønt, kan tage deres møntsamling til 'uhørte højder'.

Australiere opfordres også til at holde øje med en særlig $1-mønt, der kan være op til 3.000 australske dollars værd, hvilket svarer til omtrent 13.700 kroner.

Numismatiker Joel Kandiah fra Perth opfordrede sine TikTok-følgere til at holde øje med $1-mønten præget i 2000 med en fejl, der kan give ejeren en betaling på helt op til 13.700 kroner online markedspladser, afhængigt af møntens tilstand.

Han forklarede, at møntsamlere i 2003 blev opmærksomme på en betydelig fejl, hvor mønter fejlagtigt blev produceret med den forkerte forside (hovedside). De 2000 mønter blev præget med den australske 10 cent-forside.

Anbefalet til dig