Nick spiste 720 æg på en måned: Lægen kunne ikke tro sine egne øjne, da han så Nicks tal

Viral
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Lægen fik sig noget af et chok.

Lige nu læser andre også

Æg har gennem mange år været en omdiskuteret fødevare.

Mens flere hylder dem som en ernæringsmæssig superfood fyldt med proteiner og næringsstoffer, har andre advaret mod deres potentielle skadelige effekt på kolesteroltallet. 

Men hvad sker der egentlig, når man indtager store mængder æg dagligt over en længere periode?

For at finde svar på dette spørgsmål besluttede en forsker at sætte sin krop på en prøve.

Dr. Nick Norwitz, der er en medicinstuderende ved Harvard University, tog det drastiske skridt at spise 720 æg på en måned – et eksperiment, der svarer til 24 æg om dagen.

Målet var at undersøge, hvordan denne store mængde æg ville påvirke hans kolesterol og generelle helbred.

Overraskende resultat

Modsat de fleste forventninger afslørede Dr. Norwitz’ blodprøver, at hans kolesteroltal faktisk faldt i løbet af eksperimentet. 

Efter en måned med intensivt ægindtag viste resultaterne et fald på 18 procent i hans LDL-niveau, det såkaldte "dårlige" kolesterol, som ellers er kendt for at kunne skabe aflejringer i arterierne og øge risikoen for hjertesygdomme.

Dette resultat stod i skarp kontrast til de gængse advarsler om, at et højt kolesterolindtag fra fødevarer som æg kan føre til hjerteproblemer.

 Dr. Norwitz’ indtag af kolesterol fra æg alene nåede op på over 133.000 mg i løbet af den måned, men hans blodkolesterol steg ikke som forventet. 

Tværtimod så man en positiv udvikling.

Kroppens naturlige kolesterolregulering

Dr. Norwitz spekulerer i, at kroppens evne til at regulere kolesterol kan forklare det uventede resultat. 

Forskning viser, at når man indtager meget kolesterol gennem kosten, reagerer kroppen ved at reducere sin egen produktion af LDL-kolesterol. 

Receptorer i tarmen kan binde kolesterol fra kosten og sende signaler til leveren om at skrue ned for produktionen af det dårlige kolesterol.

Selvom hans eksperiment var ekstremt, giver det et vigtigt indblik i, hvordan kroppen kan håndtere store mængder kolesterol fra fødevarer som æg på en mere kompleks måde, end tidligere antaget.

Du kan se hele videoen her.

Anbefalet til dig