Advarer alle borgerne i kommunen: Dit drikkevand kan være rødbrunt

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter et nedbrud på ledningsnettet natten til onsdag, bliver borgerne nu advaret om misfarvninger i drikkevandet.

Mest læste i dag

En vandkatastrofe ramte Gentofte natten mellem tirsdag og onsdag, da et omfattende ledningsbrud sendte kommunen i vandløs krise.

Ifølge vandselskabet Novafos, der arbejdede intensivt for at løse problemet, er vandet nu gradvist på vej tilbage, men ikke uden konsekvenser.

Det skriver Se og Hør.

"Efter et større ledningsbrud i nat kan borgerne i Gentofte i dag opleve, at vandet kan være uklart eller rødbrunt. Det er ganske ufarligt og forsvinder, når man lader vandet løbe" skriver Novafos i en pressemeddelelse onsdag morgen. Misfarvningen skyldes typisk luft i rørene eller aflejringer af okker og jern.

Bo Lindhardt, vicedirektør og vandchef i Novafos, understregede vigtigheden af at lade vandet løbe.

"Vi opfordrer borgerne til at åbne en enkelt vandhane halvt op og lade det kolde vand løbe i omkring 15 minutter for at mindske virkningen af det midlertidige problem."

Usædvanligt brud skaber kaos

Bruddet, der førte til vandmanglen, blev først opdaget omkring klokken 23, da en alarm indikerede et potentiel brud på en vandledning, der forsyner Gentofte. Årsagen viste sig at være en entreprenørs beskadigelse af en vandledning tidligere på dagen.

Bo Lindhardt bemærkede, at bruddet var uden fortilfælde.

"Vi har aldrig haft et brud på disse ledninger før."

Ifølge ham fossede der 300-400 kubikmeter vand ud i timen, svarende til en femtedel af et olympisk svømmebassin. Heldigvis var der ingen rapporter om oversvømmelser, men vandselskabet tog straks affære ved at nedsætte en beredskabsgruppe og sende hold ud for at lukke ventiler og undersøge skaden.

Gentofte Hospital upåvirket af vandmanglen

Presse- og kommunikationschef på Herlev og Gentofte Hospital, Kræsten Niemann, forsikrede, at hospitalsdriften ikke blev påvirket.

"På Gentofte Hospital er situationen igen normal, og det har ikke og får ikke nogen konsekvenser for patienterne og hospitalets drift i dag." lyder udmeldingen fra Niemann.

Novafos arbejder fortsat på at identificere årsagen til bruddet og sikre, at vandforsyningen stabiliseres fuldt ud. Borgerne opfordres til at følge de angivne anbefalinger for at minimere virkningerne af det midlertidige vandproblem.

Anbefalet til dig