15-årig pige taget på fersk gerning: Har gjort det 138 gange

112
Foto: Rigspolitiet
Nu har politiet taget kontakt til den unge pige.

Mest læste i dag

Sydsjællands Politi oplyser nu i døgnrapporten, at de har modtaget en anmeldelse fra DSB. 

Fra tid til anden hører man om personer, der rejser med tog eller bus uden billet. Nogen gør det måske kun én gang - og andre forsøger sig måske ofte med dette "trick". 

Det kan man hvertfald roligt sige, at en kun 15 årig pige, har forsøgt sig med - endda temmeligt mange gange.

Intet mindre end 138 gange, har hun kørt med DSB uden en gyldig billet. 

Turene uden billet går helt tilbage til år 2018 og har været ture til flere steder i landet.

I denne uge har politiet fået kontakt med den kun 15-årige pige fra Næstved, som har benyttet sig af gratis togkørsel i flere år. 

Da det går flere år tilbage, er nogle af turene uden billet kørt, inden at pigen fyldte 15 år. Men politiet meddeler, at hun er blevet sigtet for overtrædelse af straffelovens § 298.

Den handler om  tilsnigelse af adgang til befordring med offentligt samfærdselsmiddel, meddeler politiet i døgnrapporten.

Den 15-årige pige har umiddelbert erkendt forholdene - og det er nu op til politiet jurister at gennemgå sagen.

Kunden har selv ansvaret

På DSBs hjemmeside fremgår det, at det koster en bøde på 750 kr. at køre med toget uden billet. 

På DSBs hjemmeside står der følgende:

"Der er fri adgang til perron og påstigning både i S-tog og fjern- og regionaltog. Det gør det enkelt for kunderne at bruge denne transportform. Det betyder også, at alle kan gå ind i toget, uanset om man har en billet eller ej."

"For dig som kunde betyder det, at du selv har ansvaret for at have en gyldig billet, inden du stiger på toget. Billetten kan du købe på stationen fx i automater, i 7-Eleven butikker på stationerne, i DSB Salg & Service, eller via SMS og internettet fx via DSB-app og på dsb.dk. Rejser du på rejsekort, skal du huske at checke kortet ind, før du starter rejsen."

"For at sikre billetindtægter og forhindre snyd kontrolleres billetten i toget af en DSB-medarbejder. Har du ikke en gyldig billet, har DSB en lovgivningsmæssig ret og pligt til at opkræve en kontrolafgift. Kontrolafgiften er på 750 kr. og giver dig mulighed for at fortsætte din rejse med DSB. Kontrolafgiften skal betales til DSB inden 14 dage."

 

 

 

Anbefalet til dig