829 blitzet på få timer: Flere mister kørekortet

06/4/22 17:32

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Intet mindre end 829 bilister kørte for stærkt tirsdag, hvor der på en længere strækning på Køge Bugt Motorvejen var vejarbejde.

Tirsdag aften blev der på en længere strækning på Køge Bugt Motorvejen udført vejarbejde. Derfor var der afspærret i vognbanen nærmest midterrabatten i både nord- og sydgående spor, så vejarbejdsmændene havde plads at arbejde på.

Der var opstillet skilte med oplysning om vejarbejdet, ligesom der var skiltevogne med blinkende pile, der gjorde det klart for bilister i begge retninger, at de skulle benytte de tre øvrige vognbaner.

Afspærringen blev foretaget på en cirka fem kilometer lang strækning, der strakte sig fra lidt syd for tilkørsel 29 Greve S og derefter i sydlig retning på motorvejen.

Som følge af vejarbejdet, var hastigheden nedsat til 80 km/t fra de normale 110 km/t. Dette var der også blevet skiltet med. 

For at sikre, at den nedsatte hastighed blev overholdt af bilisterne, var en af politiets ATK-fotovogne (Automatisk Trafik Kontrol) ude at udføre en kontrol af bilisternes hastighed. Fotovognen var opstillet mellem rastepladsen i Karlslunde og afkørsel 30 Solrød N, hvorfor det var trafikanter i sydlig retning, der blev kontrolleret.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politis døgnrapport blev kontrollen indledt kl. 19.57 og varede frem til kl. 23.58. I dette tidsrum passerede 4.749 køretøjer den opstillede ATK-fotovogn, hvoraf 829 blev blitzet, fordi de kørte for stærkt.

Af de i alt 829 bilister, der blev blitzet, var der 66, der kørte så hurtigt, at de kan forvente at få et klip i kørekortet. 26 bilister kørte endda så hurtigt, at de vil modtage en betinget frakendelse af deres kørekort, da de har kørt mere end 40% for hurtigt, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Den hurtigste bilist, var tilsyneladende en person, der havde travlt, for vedkommende kom kørende med en hastighed på 140 km/t. Det er endda hurtigere end den generelle hastighedsbegrænsning på danske motorveje, der lyder på 130 km/t.

Samtlige bilister, der tirsdag aften blev blitzet af politiet, vil i nærmeste fremtid høre fra politiet. Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er der for tiden et øget fokus på kørsel i områder med vejarbejdet, der fortsætter et par dage endnu i aften- og nattetimerne.