Anholder fem personer i "yderst sjælden" sag

112
Foto: Rigspolitiet
Ordensmagten har slået til flere steder i landet.

Mest læste i dag

Fem personer er blevet anholdt i sag om ulovlig våbenbesiddelse, fortæller Sydøstjyllands Politi. Anholdelserne er sket i december og januar. Politiet understreger, at efterforskningen fortsat er i gang.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker i øjeblikket en sag om ulovlig våbenbesiddelse, hvor fem personer er varetægtsfængslede.

Det drejer sig om en 24-årig mand fra Esbjerg, der blev anholdt den 21. december, en 22-årig mand fra Esbjerg og en 29-årig mand fra Varde, der begge blev anholdt den 7. januar, en 27-årig mand fra Vejen Kommune, der blev anholdt den 8. januar samt en 22-årig mand fra Aarhus, der blev anholdt den 9. januar.

Den 22-årige mand fra Esbjerg samt den 24- og 27-årige mand er hver sigtet for besiddelse af en hjemmelavet pistol, der var funktionsdygtig, mens den 22-årige mand fra Aarhus og den 29-årige mand er sigtet for besiddelse af et jagtgevær.

Straffen for ulovlig våbenbesiddelse (overtrædelse af straffelovens paragraf 192 a) er fængsel mellem to og otte år.

Yderst sjældent

Politiet har ikke nogen formodning om, at våbnene skulle bruges af- eller afsættes til bandemedlemmer. 

"Det er yderst sjældent, at vi ser denne type sager. Og vi er tilfredse med, at de ulovlige våben er væk fra gaden," understreger vicepolitiinspektør Jacob Ulvedal Andersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Syd- og Sønderjyllands Politi kan i øjeblikket ikke kommentere den konkrete sag yderligere, da efterforskningen fortsat er i gang, og grundlovsforhørene er foregået for lukkede døre. Efterforskningen er dog så fremskreden, at det er muligt for politiet at orientere pressen om, at der er en igangværende sag.

Det er endnu for tidligt at oplyse, hvornår efterforskningen er færdig, og sagen overgår til juridisk vurdering i anklagemyndigheden med henblik på rejsning af tiltale, oplyst Sydøstjyllands Politi. 


 

 

Anbefalet til dig