Bilist blæser gennem vejarbejde med 125 km/t: Må have troet færdselspolitiet var sendt hjem

17/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

112
Færdselspolitiet er fortsat på vejene. Foto: Sikker Trafik
"Vores færdselsfolk er altså stadig på arbejde" så klar er beskeden fra politiet på Fyn efter en weekend, hvor det gik rigtigt hurtigt på øens veje.

Mest læste i dag

Medarbejderne i Færdselsafdelingen i Fyns Politi har haft en travl weekend på motorvejen, hvor der hver eneste dag er blevet standset billister, der kører alt for stærkt. Det skriver politiet i en pressemeddelelse. 

Heri kommer politiet med en stikpille til de bilister, som måsken har troet, at færdelspolitiet var ramt af corona. 

"Selvom en del medarbejdere i Fyns Politi er sendt hjem og arbejder hjemme fra, så gælder det IKKE vores færdselsfolk. Og de har haft nok at se til bl.a. på den fynske motovej i weekenden," skriver politiet.  

Bilister brød loven weekenden igennem

Derudover deler politiet tre tilfælde af færdselsovertrædelser, der var langt over stregen. 

Fredag aften:

To billster standset for at køre ALt for stærkt i 110 km/t zone. Den ene får minimum et klip - den anden kørte over 200 kmt/t på den del af strækningen, så han får en betinget frakendelse af kortet. 

Lørdag aften:

En billits målt til 125 km/t i vejarbejdszonen, hvor man må køre 80 km/t. Han får betinget frakendelse af kørekortet.

Søndag formiddag

En billist bliver målt til mindste 179 km/t, hvor man må køre 130 km/t. Endvidere overhalede personen højre om med 200 km/t. Da personen bliver stoppet viser alkometertesten en promille på 1,90 promille og førerretten bliver inddraget på stedet.

Slutteligt understreget politiet sin pointe. 

"Fyns Politi vil gerne understrege, at det er meget alvorligt, når man kører så stærkt. Selv en lille opbremsning hos en medtrafikant foran kan have fatale følge for helt uskyldige mennesker," skriver Fyns Politi, inden de afslutter: 

"Men vi er der ude - og vi fortsætter vores arbejde." 

 

Anbefalet til dig