Film skal lære nye bilister om uopmærksomhed

Af: Kasper

|

16/10/2018

112
Ny film om uopmærksomhed i trafikken er udarbejdet af Midt- og Vestjyllands Politi i samarbejde med Midtjysk Brand & Redning, Falck, Præhospitalet Region Midtjylland, Regionshospitalet Viborg og Den Danske Folkekirke med støtte fra GF Fonden.
Uopmærksomhed i trafikken er emnet for en ny film, som kørelærere fremover kan bruge i teoriundervisningen. Filmen er en del af en informationspakke fra Midt- og Vestjyllands Politi, som tidligere på året blev tildelt GF Fondens Trafikpris.

Mest læste i dag

En ny film fra Midt- og Vestjyllands Politi sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken. Filmen er en del af en informationspakke, som Midt- og Vestjyllands Politi har udarbejdet til teoriundervisningen på køreskolerne. Tanken er, at kørelærerne fremover kan bruge filmen til at sætte fokus på risikoen ved uopmærksomhed under kørsel.

Filmen er baseret på autentiske færdselsulykker i landsdelen. I filmen fortæller nogle af de implicerede og deres pårørende om den dag, der for altid ændrede deres liv. Derudover giver en politimand, en ambulanceredder, en sygeplejerske og en præst et indblik i deres opgaver i forbindelse med alvorlige færdselsulykker.

”Uopmærksomhed er en af de største udfordringer for færdselssikkerheden. Mange tænker slet ikke over den risiko, de løber, når de tjekker en snap på mobilen, skifter playliste, bliver distraheret af passagerer i bilen eller sætter sig trætte bag rattet. De tænker: ”det sker jo ikke for mig”. Men det sker altså. Nogle ender med at betale med deres liv for få sekunders uopmærksomhed. Det er det, vi gerne vil vise med denne film baseret på rigtige historier om rigtige mennesker. Vi håber, at køreskoleeleverne på den baggrund gør sig nogle fornuftige tanker, inden de tager hul på tilværelsen som bilist,” siger Jørgen Christensen, leder af færdsels- og hundeafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Foruden filmen består informationspakken af et undervisningsmateriale til kørelærerne, et brev til forældrene om deres ansvar som gode rollemodeller og to virale videoer – Snappy løber tør for strøm og Snappy og de klamme burgerfingre – produceret af studerende ved multimediedesignuddannelsen på Erhvervsakademi Dania i Skive. Begge virale videoer har et humoristisk tilsnit og handler om en levendegjort smartphone ved navn Snappy. Kørelærerne får adgang til det nye materiale den. 11 oktober.

Informationspakken er blevet udarbejdet med en bevilling fra GF Fonden, der tidligere på året tildelte projektet sin Trafikpris. Baggrunden for projektet er en treårig forsøgsordning, der siden den 1. januar 2017 har gjort det muligt for 17-årige at tage kørekort og derefter køre bil med en erfaren bilist som ledsager.

Anbefalet til dig