Holger Danske snorksover: Det gør Nalle heldigvis ikke

112
Foto: Nordsjællands Politi
Nalle tog affære, da der var fare på færde på Kronborg.

Mest læste i dag

Nordsjællands Politi fortæller i et nyt opslag på Facebook, hvordan politihunden Nalle måtte træde i karakter, da der var forbrydere på spil på Kronborg.

"Da en vagt på Kronborg Slot, der ikke var Holger Danske, forleden aften meddelte os, at han netop havde overrasket to personer, som havde begået indbrud og stjålet designergenstande i en smykkebutik på Kronborg og var forsvundet ud af syne, var det ikke et spørgsmål om at være eller ikke at være. For vi skulle uden tvivl være på Kronborg, og det så hurtigt som muligt," skriver Nordsjællands Politi, inden den tilføjer:

"Denne dunkle aften på Kronborg lod vi Holger Danske sove videre, for vi havde en anden gæv kæmpe med os, der allerede var vågen til dåd, nemlig politihunden Nalle."

"Straks efter vores ankomst ved Kronborg var Nalle klar til at spore sig ind på de to ubudne gæster, og der skulle da heller ikke gå længe, før vi spottede dem gemme sig nær en af broerne på slottet. De to var vist godt klar over, at vi var ankommet, for kort efter spænede de to formodede indbrudstyve over en bro, hvorefter de delte sig og løb i hver sin retning."

Nalles næse havde heldigvis ingen problemer med at følge sporet, ja, egentlig faldt det ham let, fortæller politiet. 

 

Jagten stoppede dog ikke der.

"Trods flere anråb efter den flygtende formodede forbryder, fortsatte fyren flugten, og han blev derfor formanet om, at Nalle ville blive frigivet. Og en – to – tre, så var den formodede indbrudstyv standset. Han blev gjort bekendt med, hvad klokken havde slået, og lagt i håndjern, og så manglede vi bare den anden mand," skriver Nordsjællands Politi. 

"Som nævnt havde vi allerede optaget forfølgelsen på hjul, og den anden formodede tyv måtte derfor også sande, at det er svært at løbe fra en politibil, når man er til fods. Mange øjeblikke gik der i hvert fald ikke, før flugten også var slut for ham."

De to mænd blev derefter taget med på politistationen, mens Nalle fik en velfortjent godbid oven på aftenens strabadser, bekræfter politiet.

"Skulle nøden igen melde sig nær Kronborg, tør vi godt love, at i hvert fald én gæv kæmpe vil være klar i fuld firspring. Oplever du noget mistænkeligt – uanset hvor – som du mener, vi bør kende til, sidder vi klar på telefonen døgnet rundt," tilføjes det desuden.

 

 

 

Anbefalet til dig