LIGE NU: Myndighederne bekræfter - "Julen bliver anderledes i år"

16/11/2020

Christian Granhøj Skouboe

112
Foto: Shutterstock
Nu er der nyt om julen, der - ifølge politiet - bliver anderledes end vi er vant til.

Mest læste i dag

Mandag starter med en stor udmelding om den kommende højtid. 

Julen venter lige om hjørnet, men højtiden hviler lige nu på et usikkert fundament, da corona-epidemien fortsat skaber usikkerhed om, hvorvidt julen bliver, som vi kender den. 

Nu melder Syd- og Sønderjyllands Politi ud. Politiet er i denne del af landet gået sammen med kommunerne samt de erhvervsdrivende om deres vision for, hvordan årets juletid skal afvikles. 

Politiet, de otte kommuner i politikredsen samt en række repræsentanter for de forretningsdrivende var samlet til møde i sidste uge, hvor parterne gav hinanden håndslag på, at de traditionelle aktiviteter og tilbud til borgerne i perioden frem til jul og nytår sker under skarp hensyntagen til myndighedernes aktuelle regler om forsamlingsforbud og anbefalinger om at holde afstand.

Julen BLIVER anderledes i år

Der bliver traditionen tro masser af julehygge i byerne i Syd- og Sønderjyllands Politikreds. Men aktiviteterne bliver i år rettet til, set i lyset af COVID-19, oplyses det i en pressemeddelelse. 

På denne måde bliver der således fortsat tale om en tryg oplevelse for borgerne, når de skal købe julegaver og benytte de mange tilbud i handelsgaderne. 

"Vi har de seneste måneder haft det bedst tænkelige samarbejde med både kommunerne og de forretningsdrivende i forhold til at indrette byrummet, så borgerne fortsat holder afstand og dermed mindsker risikoen for smitte med COVID-19, og hvor det samtidig er muligt trygt at nyde tilbuddene i midtbyens handelsgader," understreger politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi

Han fremhæver, at de gode takter fortsætter i forhold til de traditionelle juleaktiviteter for borgerne i de enkelte byer.

De otte kommuner i politikredsen samt en række repræsentanter for de forretningsdrivende var således samlet til møde i sidste uge på politigården i Esbjerg, hvor parterne gav hinanden håndslag på, at de traditionelle aktiviteter og tilbud til borgerne i perioden frem til jul og nytår sker under skarp hensyntagen til myndighedernes aktuelle regler om forsamlingsforbud og anbefalinger om at holde afstand.

"Alle parter er meget opmærksomme på, at julen bliver anderledes i år, men at det ikke må ødelægge julestemningen i bymidten. Der vil være en julemand, men vi skal naturligvis undgå, at han bliver smittet med COVID-19. Der vil være juleboder, men de vil stå mere spredt end tidligere for at undgå, at for mange stimler sammen. Og der vil være traditionelle juleaktiviteter, men det bliver uden et stort publikum på stedet," forklarer politidirektøren.

 

Mest læste

Anbefalet til dig