Nordjyde dømt til fængsel for at smugle næsten to kilo hestebedøvelsesmiddel

10/09/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Dommen blev afsagt ved Retten i Sønderborg. Foto: Shutterstock
Retten i Sønderborg har afsagt dom over en 26-årig nordjyde, der blev fanget med næsten to kilo Ketamin i tasken.

Mest læste i dag

En 26-årig mand fra Nordjylland er i dag ved retten i Sønderborg blevet idømt 4 ½ års fængsel for indsmugling af  1988 gram Ketamin. 

Manden blev den 25. maj anholdt efter kontrol i samarbejde med Toldstyrelsen i en bus, der kom fra Hamborg og skulle passere grænsen ved Kruså. Det var betjente fra Udlændingekontrolafdelingen (UKA Vest), der anholdt ham. 

Ketaminen lå i en taske. Det er et bedøvelsesmiddel, som dyrlæger anvender til især heste, og som kan misbruges som rusmiddel.

Meget farligt stof

Anklager Trine Schjødt er tilfreds med dommen, som ligger meget tæt på det, anklagemyndigheden selv havde lagt op til. 

"Det er et for mennesker meget farligt stof, så det er godt, at det ikke er kommet i cirkulation i ukyndiges hænder. Straffen afspejler også den alvor, der er blevet set på sagen med," siger Tine Schjødt i en pressemeddelelse.

Den 26-årige mand har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen. 

Om Udlændingekontrolafdeling Vest

  • UKA Vest er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere.
  • Enheden er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
  • På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland
  • I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v. 

Anbefalet til dig