To piger påkørt blev tirsdag i denne uge påkørt i Helsinge, fortæller Nordsjællands Politi i døgnrapporten onsdag.
"To 12-årige piger blev noget forslåede, da de tirsdag eftermiddag mellem klokken 13.50 og 14.00 blev ramt af en bil, da de kom gående på fortovet ad Gadekærvej. Her kom en mandlig bilist kørende, da han mistede herredømmet over bilen og kørte op over fortovet, hvor han ramte den 12-årige," skriver politiet.
Det var en ældre bilist, der ramte de to piger. Årsagen var - ifølge bilisten selv - noget så uskyldigt som et nys.
Der var tale om en ældre mand, der forklarede, at han var kommet til at dreje på rattet, da han nøs og derved ramte pigerne. Manden forlod stedet umiddelbart efter påkørslen. Nogle beboere i området sørgede for at hjælpe de to piger og ringe efter deres forældre, som kom og hentede dem.
Nordsjællands Politi er på baggrund af oplysninger i sagen i besiddelse af registreringsnummeret på den bil, som påkørte pigerne, oplyses det.
Flere tilfælde
Et andet sted i politikredsen forsøgte svindlere at lokke med borgerne. Nærmere bestemt foregik det i henholdsvis Kokkedal, Hørsholm, Stenløse, og Værløse, fortæller politiet.
"En 72-årig kvinde fra Kokkedal anmeldte klokken 12.49, at hun en halv times tid forinden var blevet ringet op af en mand, som oplyste, at han var ansat i politiet og havde brug for oplysninger om, hvor mange værdier hun opbevarede på sin bopæl. Kvinden fattede dog mistanke til manden og afviste derfor at give ham oplysningerne, hvorefter hun lagde på."
Det var dog ikke slut der.
"En 74-årig fra Hørsholm modtog klokken 12.47 et lignende opkald, og ligeledes gjorde en 59-årig kvinde fra Stenløse klokken 13.25 og en 90-årig mand fra Værløse klokken 15.20. Nordsjællands Politi opfordrer til, at man ikke udleverer personlige informationer til ukendte personer."
Nordjællands Politi understreger, at hvis man er i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste offentlige myndighed kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted for at få dette be- eller afkræftet. Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende offentlige myndighed og ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser.