Overrasker tyv i "arbejdstiden" - Så går han amok

112
Foto: Shutterstock
Pludseligt opdagede en mand, at der var noget galt.

Mest læste i dag

En tyv, der i weekenden blev overrasket i en skur. blev voldelig. Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten mandag. 

Lørdag klokken 09.40 anmeldte en 52-årig mand fra Højby Sj., at han havde overrasket en fremmed mand i sit haveskur på Perikumvej, hvor manden var mistænkt for at have lavet et indbrud.

Da den fremmede mand var blevet opdaget i skuret, havde han slået ud efter anmelderen med et redskab, men anmelderen fik værget for sig med en arm, så han slap med mindre overfladiske skrammer. Anmelderen fik tilkaldt hjælp fra sine naboer, der kort forinden havde haft kontakt til anmelderen, idet naboerne havde undret sig over en fremmed mands færden i de nærliggende haver.

Overrasker også hjemsendte børn

Ved politiets ankomst til stedet blev den fremmede og nu tilbageholdte mand overgivet til politiet, som kunne identificere ham som en formentlig narko- og alkoholpåvirket, 41-årig mand fra Højby Sj.

Han blev anholdt og indledningsvist sigtet for både indbrud i skuret og vold mod den 52-årige anmelder. Skurets træbeklædning var blevet opbrudt, så den 41-årige på den måde kunne skaffe sig adgang. Herefter han inden opdagelsen nået at rode skuret igennem, men ikke stjålet noget.

På stedet fandt politiet noget værktøj, som ikke tilhørte anmelderen, hvorfor politiet tog værktøjet i bevaring med henblik på udlevering til rette ejer.

Den anholdte blev på grund af sin påvirkede tilstand ikke skønnet egnet til egentlig afhøring til sagen, hvis omstændigheder blev vurderet af både politiet og anklagemyndigheden, inden politiet senere på formiddagen løslod den 41-årige på hans bopæl, hvor andre kunne tage hånd om ham.

Senere på formiddagen fik politiet nu også en anmeldelse om et indbrud i et ulåst skur på Timianvej hos en familie, hvis to børn var hjemme fra skole. De var blevet overrasket af en fremmed mand, der havde åbnet en ulåst dør ind til boligen. Efterfølgende havde man opdaget indbruddet i skuret, hvorfra en mindre gasflaske var flyttet ud til indkørslen.

Politiet fik ved nærmere undersøgelse af stedet klarlagt, at det fundne værktøj på Perikumvej stammede fra dette indbrud, så værktøjet blev genudleveret til ejeren.

Den 41-årige kan nu forvente at blive afhørt af politiet på et senere tidspunkt, herunder afhørt til sagen om indbruddet også i skuret på Timianvej i Højby.

 

Anbefalet til dig