Politiet melder ud: Slet den med det samme

09/03/2023

Nicolai Busekist

112
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet
Politiet har delt en klar opfordring til, at man straks sletter den, hvis man er blandt dem, der har modtaget den.

Mest læste i dag

I denne uge har Syd- og Sønderjyllands Politi fået kendskab til, at der bliver delt en video med seksuelt krænkende indhold blandt skolebørn i Esbjerg Kommune.

Der er ikke tale om indhold, der krænker børn, der bor i området, men både besiddelse og deling af videoen er ulovlig.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

I pressemeddelelsen bliver der ikke gået i dybden med, hvad den omtalte video konkret indeholder. Det lyder blot, at det er en video, der viser seksuelt krænkende indhold.

Videoen er blevet delt på flere forskellige sociale medier, men den er især blevet delt via det sociale medie Snapchat, hvor en gruppe med omkring 100 børn har fået adgang til den.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at flere af de børn, der har fået videoen, derefter har vist den for eller delt den med kammerater.

"Videoen er blandt andet blevet delt via det sociale medie Snapchat, hvor en gruppe med omkring 100 børn har fået adgang til videoen, hvorefter flere børn har vist den for eller delt den med kammerater," oplyser politiet i pressemeddelelsen.

De børn, der befinder sig i denne gruppe, er alle under 15 år. Det betyder, at det ikke er muligt at straffe dem for hverken besiddelse eller deling af videoen.

Det betyder dog ikke, at Syd- og Sønderjyllands Politi ikke vil handle på sagen. Derfor har de opfordret til, at man stopper med at dele den, og at man sletter den, hvis man har modtaget den.

"Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer til, at man stopper med at dele videoen og sletter den, hvis man har modtaget den," lyder det i pressemeddelelsen.

Hertil opfordrer de også til, at forældre tager en snak med deres børn og unge om digital adfærd, og gør det klart for dem, at sådant indhold ikke må deles.