Ringede 112 efter en ambulance. Den kom aldrig, 11 timer senere var han død

14/12/2019

Rikki Tholstrup Jørgensen

112
Foto: Shutterstock.com
Ifølge Sjællandske (sn.dk) forsøgte en 59-årig mand selvmord, men fortrød og ringede til 112. Ambulancen blev dog aldrig sendt afsted.

Mest læste i dag

Det var hjemmesygeplejersken, der mandag den 28. oktober fandt den 59-årige Kim død i sin lejlighed. Her havde han aftenen før drukket massive mængder af alkohol i et forsøg på at ende sit liv. 

Han fortrød dog og ringede derfor op til 112. Det gjorde han ifølge sn.dk klokken 20.59 aftenen før. Her får han kontakt til alarmcentralen for Østdanmark

Ifølge optagelser snøvler Kim i telefonen, men får tydeligt sagt:

"Jeg skal bruge en ambulance. Jeg har faktisk forsøgt selvmord, jeg har drukket tre flasker whiskey. Vil du hente mig? Døren er åben. Lægevagten siger, at jeg skal have en ambulance, ellers dør jeg." 

Herefter kobles en sundhedsfaglige visitator fra AMK-vagtcentralen i Næstved på samtalen, hvorefter Kim siger at han ikke har brug for en sygeplejerske og insisterer på at blive hentet. Herefter smækker han på.

Den sundhedsfaglige visitator hos AMK-vagtcentralen har af naturlige årsager ikke hørt den første del af samtalen og spørger, hvad der er sket. 

"Han har vist lagt på. Han havde åbenbart kontakt lægevagten med massivt alkoholforbrug. Han har vist drukket et par flasker i dag," siger politiassistenten på optagelsen. Herefter ringer sygeplejersken Kim op.

Kim tager bare ikke telefonen og derfor bliver ambulancen ikke sendt ud til ham. Hans selvmordsforsøg ender derfor med at blive fatalt, selvom han i fortrød og rakte ud efter hjælp. 

Vagtcentralleder siger til sn.dk, at "Vi ringer altid tilbage til borgeren, hvis et opkald bliver afbrudt. Men hvis det ikke lykkes at komme igennem, så foretager den sundhedsfaglige en vurdering baseret på erfaring og mavefornemmelse." Han mener desuden ikke, at de to vagthavende har gjort noget forkert og har fulgt den gældende protokol. 

 

Anbefalet til dig